Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen fortsætter titelkampen på hjemmebane i Canada

SportsCar
Championship 

05/07/18 

Efter at være rykket frem til tredjepladsen i det amerikanske IMSA-mesterskab, fortsætter Jan Magnussen og Antonio Garcia kampen den kommende weekend, hvor det går løs på Canadian Tire Motorsport Park – en klassiker for Corvette Racing.
 

Få baner har så stor betydning for Corvette Racing som Canadian Tire Motorsport Park – også kendt som Mosport. Hele 11 gange har det amerikanske team vundet på den canadiske racerbane, som slynger sig i et bakket landskab nordøst for Toronto og er kendt for høj fart og minimale afkørselsarealer.


(Foto: Richard Prince)

– Det er en klassiker. Canadian Tire Motorsport Park er på mange måder som Watkins Glen, så vi kan forhåbentlig gøre brug af vores erfaringer fra sidste weekend, hvor vi endte med at have en ret god bil, der kunne kæmpe med om sejren. Heldigvis kan vi se frem til en noget køligere weekend (Watkins Glen bød på op til 36 graders varme, red.), hvilket gør arbejdet knap så belastende for både teams og kørere, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen er den mest succesfulde kører på Canadian Tire Motorsport Park blandt sine konkurrenter i GTLM-klassen. Danskeren er noteret for hele seks klassesejre på banen siden debuten i 1999, hvor han sammen med sin senere Corvette-kollega Johnny O'Connell sikrede sin første triumf. Seneste sejr blev hentet i 2014 sammen med Antonio Garcia.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen: Et fantastisk sted
– Det er på alle måder et fantastisk sted, hvor vi gennem tiden også har opbygget en kæmpe fanskare, som kommer og hepper på de gule Corvetter. Banen ligger fem timers kørsel fra teamets hovedkvarter ved Detroit, så vi ser den som vores hjemmebane, selvom det faktisk er det eneste IMSA-løb, som afvikles udenfor USA. Jeg ser frem til et godt ræs, hvor vi forhåbentlig kan hente nogle flere point til mesterskabet.

Det to timer og 40 minutter lange løb i Canada afvikles blot en uge efter sekstimersløbet på Watkins Glen, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en andenplads i GTLM-klassen – blot halvandet sekund efter den vindende Ford – hvilket sendte Corvette-duoen frem til en tredjeplads i GTLM-mesterskabet.


(Foto: Richard Prince)

Tidsplan – Mobil 1 Sportscar Grand Prix – CTMP

Fredag 6. juli
Kl. 11.30 (17.30) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.50 (21.50) – Træning #2 (60 min)

Lørdag 7. juli
Kl. 08.30 (14.30) – Træning #3 (60 min)
Kl. 12.35 (18.35) – Kvalifikation (15 min)

Søndag 8. juli
Kl. 09.50 (15.50) Warm-up (20 min)
Kl. 14.05 (20.05) RACE (2 timer 40 min)


(Foto: Richard Prince)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mosport Park
  • 08/07/18 - Mosport Park - SportsCar Championship
  •