Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen halvandet sekund fra sejr i sekstimersløb

SportsCar
Championship 

02/07/18 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede blot halvandet sekund efter rivalerne fra Ford i søndagens sekstimersløb på Watkins Glen i New York. Corvette-duoen rykker frem til en tredjeplads i GTLM-mesterskabet.
 

Jan Magnussen og Antonio Garcia kunne betræde podiet på Watkins Glen søndag aften dansk tid efter seks timers kamp mod konkurrenterne i WeatherTech SportsCar Championship. De forsvarende mestre fra Corvette Racing sluttede 1,592 sekund fra den vindende Ford, hvilket sender dem frem til en tredjeplads i det amerikanske sportsvognsmesterskab.


(Foto: Richard Prince)

– Det var på mange måder et hårdt ræs. Først og fremmest var det ekstremt varmt. Mit dobbeltstint tidligt i løbet var ikke nemt, men bilen var god, og det var fedt at tage føringen senere. Mod slutningen af løbet måtte vi erkende, at vi ikke længere havde farten til at dominere løbet, selv om Antonio gjorde et suverænt arbejde med at forsøge at indhente den førende Ford. Teamet leverede som altid en suveræn indsats i pitlane og gjorde alt, hvad de kunne for at forbedre vores positioner i løbet, hvilket også lykkedes, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det var Antonio Garcia, som startede den gule Corvette C7.R fra en fjerdeplads i GTLM-feltet efter en stærk præstation på sidste omgang i lørdagens kvalifikation. Hvor begge biler fra Corvette Racing i løbets indledende timer syntes at mangle fart overfor Porsche og Ford, lykkedes det i anden halvdel for Magnussen og Garcia at erobre føringen og holde førstepladsen i samlet 30 omgange.


(Foto: Richard Prince)

Klog strategi sikrede topplacering
En klog strategi var med til at sikre succes. Jan Magnussen lykkedes blandt andet med at køre en omgang længere end konkurrenterne på en tankfuld brændstof i sit andet stint, hvilket betød, at Corvetten kunne lave et hurtigere pitstop 30 minutter senere, da hele feltet pittede under gult flag og safetycar – denne manøvre rykkede Magnussen og Garcia fra en sjetteplads til en tredjeplads.


(Foto: Richard Prince)

– Før løbet troede vi ikke på en sejr, men det ændrede sig naturligvis undervejs. Men en andenplads var alt, hvad vi kunne strække den til i dag, og ærligt talt er det bedre, end vi turde håbe. Men efter seks timers svedetur, vil du virkelig gerne vinde, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Næste udfordring for Jan Magnussen, Antonio Garcia og Corvette Racing finder sted allerede i den kommende weekend, hvor næste afdeling af WeatherTech SportsCar Championship afvikles på Canadian Tire Motorsport Park i Canada.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Watkins Glen
  • 01/07/18 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •