Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Verstappen sejr på Red Bulls hjemmebane

Formel 1 
01/07/18 

Nul point til Mercedes i spændende løb
Max Verstappen fik en rimelig start, lå fornuftigt placeret og greb chancen, da andre fejlede. Vandt løbet, uden at lave nogen af de fejl, der plagede ham tidligere på sæsonen. Tre af top seks favoritterne udgik, hvilket er længe siden og var med til at skabe et løb med overraskelser. Og så fik Grosjean endelig point.
 

At det ikke ville blive en hel sædvanlig dag, kunne man allerede ane, da starten gik og Raikkonen maste sig ind mellem de to Mercedes racere på første startrække. I et godt træk kom han forbi Bottas, mens Hamilton kom i front. Også Verstappen kom forbi Bottas. Raikkonen angreb videre, men måtte en smule af banen, hvilket gav mulighed for at Bottas kunne komme forbi både sin finske landsmand og Max Verstappen. Længere nede i feltet var der også et par dueller og Vandoorne fik brækket sin frontvinge og måtte en tur i pit. Og det var så første omgang.

Verstappen kom forbi Raikkonen og så lignede det hele lidt noget man havde set før: Hamilton i front, Bottas bagved og så kom der en del asfalt inden resten af feltet kom kørende. Og sådan kunne det have fortsat og været en lidt triviel weekend. Men vi havde dog også en Vettel, der kom bagfra og gerne ville fremad. Og det gik da nogenlunde for tyskeren.

Men så begyndte Hülkenbergs motor at gøre opmærksom på sig selv, med røg og damp. Og så parkerede Bottas bilen, gearkassen. Virtuel SC. Team efter team hastede mod pitten, undtagen Hamilton. "En fejl" erklærede teamet over radioen. Magnussen pittede i øvrig heller ikke, mens Grosjean gjorde. Så et billigt pitstop til rigtig mange, og ikke noget til Hamilton.

Hamilton prøvede at lave en afstand mellem sig selv og Verstappen, men det lykkedes ikke, så i stedet måtte han pitte og mistede dermed en lille flok placeringer. Han lå på 4. pladsen, bag den førende Verstappen, Raikkonen og Ricciardo. Men vigtigt var, at han var foran VM konkurrenten Vettel. Men det holdt ikke. Selvom Hamilton havde friskere dæk, var Vettel hurtigere og fik presset sig forbi sin konkurrent.

Ricciardo måtte i pit igen, dårlige bagdæk. Det gav en placering til Hamilton, men englænderen måtte også selv i pit igen. Da Ricciardo udgik kort efter, fik Hamilton dog sin 4. plads tilbage. Imens fik Raikkonen en besked om, at han var fri til at køre efter Verstappen og altså ikke skulle tage hensyn til at Vettel lå tæt bag ham og sikkert godt kunne tænke sig 18 point fremfor 15.

Og så var det slut for Hamilton. Igen en parkering ude på banen, og det betød at Vettel nu havde mindre brug for de tre point mere han kunne få for en 2. plads. Det betød også at resten af feltet rykkede en plads op. Grosjean blev dermed forfremmet til en 4. plads. Efter en træls sæson, trængte franskmanden til noget medvind og 12 point for en solid dag, og weekend, var ganske fortjent.

På 5. pladsen endte Kevin Magnussen, der fuldendte den perfekte dag for Haas. Danskeren fik ikke nævneværdige problemer med sit lidt senere pitstop. Ocon prøvede at fange Magnussen mod slutningen, men måtte opgive, og give sin plads tilbage til Perez, der havde ladet franskmanden komme forbi.. Men også en god dag for Force India med 6. og 7. pladsen.

På 8. pladsen kom Fernando Alonso efter en rimelig indsats, startet fra pitten. Bilen er bare, igen, ikke særligt god. Vandoorne i den ande orange McLaren måtte udgå på næstsidste omgang, efter en mere mager præstation.

På 9. og 10. pladsen kom de Sauber biler. Og det er vel nærmest den største sensation - point til begge Sauber biler! Leclerc kom mod slutningen tilbage foran Ericsson - de havde ellers haft travlt med at duellere tidligere.

I VM kampen er Vettel nu igen et point foran Hamilton, der tilgengæld har 44 point ned til Raikkonen, der kørte sit hidtil bedste løb, denne sæson. Magnussen rykkede op til 7. pladsen - hvilke svarer cirka til en førsteplads i F1's anden division.

Allerede næste uge er bilerne tilbage på asfalten igen. Nu i England. Vi ses!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 01/07/18 - Red Bull Ring - Formel 1 - FIA F1
  •