Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Hattrick til Kim König og Hankook

Youngtimer 
30/06/18 

Kim König fik for alvor vist potentialet i sin Peugeot 306, da han gjorde rent bord i klassen ved Midsommerløbet på Padborg Park.
Kim König er et relativt nyt navn på de danske racerbaner. Han er nemlig ny i Youngtimer Division 2 med sin Peugeot 306, hvor han trods en meget stejl indlæringskurve ligger godt til i den samlede tabel.
 

Det satte vognmanden fra Lynge en tyk streg under ved Midsommerløbet på Padborg Park, hvor det blev til tre klassesejre af tre mulige.

Kim König og Team Bundgas åbnede med kvalifikationen, hvor det trods et meget begrænset kendskab til banen alligevel gav pole position. Blot syv omgange havde Kim kørt på Padborg Park før denne løbsweekend - primært på grund af tekniske problemer ved åbningsløbet. Disse er løst nu, og König kvitterede for det med hurtigste tid.

- Løbene gik i virkeligheden meget ens. Jeg taber lidt i starterne, men henter det ind undervejs. Vejret skiftede en del på Padborg, så jeg fik brugt nogle dæk, forklarer han:

- I første heat tørrede det op, og vi havde satset på et sæt brugte regndæk. Det virkede, men dækkene gik til. Jeg kørte også 2. heat under den slags forhold. Det kostede et sæt dæk, men jeg vandt igen! Til tredje heat var det tørt, så vi allierede os med Per og Hankook for at få et par fif. Det virkede efter hensigten, og weekendens tredje pokal kom i hus, forklarer Kim.

Et prøveår
2018 er udset til at være et prøveår for Kim König, der gerne vil finde rutinen på banerne. Derfor er det også en lille overraskelse, at resultaterne kommer nu:

- Jeg er først og fremmest ude at høste noget erfaring i år. Jeg var ret uheldig med teknikken i begyndelsen af sæsonen, men det begynder at hjælpe, forklarer Kim König og fortsætter:

- Rådgivningen får jeg i høj grad hos Hankook, og i min optik er det utroligt vigtigt. Vi ved simpelthen ikke nok om dæk i teamet, og der er det guld værd at kunne få lidt feedback at lære af. Og vi lærer i høj grad i år, så det er helt perfekt, afrunder Kim König.

www.hankook-competition.dk


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 24/06/18 - Padborg Park - Youngtimer
  •