Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

2 x Tirsgaard havde succes på Brno i BMW Cup og SBKopen

MC sport 
28/06/18 

Simon og Steven Tirsgaard har i den forløbne weekend kørt en afdeling af henholdsvis BMW Cupen og SBKopen på den fantastiske bane i Brno, CZ med Bike Promotion Europe som arrangør, hvor BMW Cup løbet søndag var specielt.
 

Der blev kørt træning og tidtagning fredag med mange kørere på den 5.403 km lange imponerende bane. Simon og Steven var hurtigt nede og køre tider på 2,6 minutter pr. omgang. Det resulterede i pole til Simon og med Steven startende fra position 2.

Lørdagens første løb var i SBKopen serien, hvor Simon og Steven hurtigt skilte sig ud i front sammen med Christoph Strehlke, GER på Aprilia og Konstantin Pisarev, UKR på Kawasaki. Simon passerede det ternede flag med et forspring på 2,2 sekunder ned til Steven, der igen var 0,121 sekunder foran Christoph Strehlke på 3. pladsen. Steven sikrede sig 2. pladsen på selve opløbet lige over målstregen. Konstantin Pisarev var på 4. pladsen yderlige over 6 sekunder efter. Simon kørte den hurtigste tid 2:04.3009.


(Foto: JJ Media)

Løb i BMW Cupen blev kørt senere lørdag igen med Simon og Steven i front sammen med Sergil Gryporovych, UKR og Sacha Palpella, SUI, det blev dog hurtigt klart, at Simon var rigtig godt kørende og trak fra, og passerede det ternede flag med et forspring på 5 sekunder ned til Steven på 2. pladsen, der igen havde et forspring til Sergil på 2,5 sekunder på 3. pladsen. Nr. 4 blev Sacha 0,220 sekunder efter. Simon kørte den hurtigste tid i weekenden på 2:04.011 – det er et flot syn med Simon og Steven på deres helt ens BMW S 1000 RR maskiner i front.

BMW Cup løbet blev startet med Simon på Pole og Sergil Gryporovych som nr. 2 og Sascha Palpella som nr. 3, medens Steven startede sidst i feltet, idet han ikke kom ud på banen inden opvarmningsomgangen, da der skulle skiftes bagaksel dæk lige op til start. Løbet startede med Sergi i front og Simon lige efter, hvor man rigtig kunne se en forskel på langsiden, hvor hans Superbike maskine rigtig trak fra, men det endte dog med, at Simon til sidst trak fra.

Det mest imponerende i løbet var Stevens opkørsel gennem feltet, og efter 1. omgang var Steven fremme som nr. 5 – han havde overhalet 19 konkurrenter på den første omgang. Vi kunne godt høre fra tilskuerne oppe på taget med udsigten over banen, at der virkelig sket noget på Stevens 1. omgang på banen. På de sidste omgange i løbet kæmpede Steven sig op på 2. pladsen efter Simon ved kørsel over målpassagen med et forspring på 0.738 sekunder ned til Sergi på 3. pladsen. Sascha blev nr. 4. 6 sekunder efter Simon. Steven kørte løbets hurtigste omgang på 2:04.892.

Søndagens sidste løb i SBKopen blev en gentagelse med en dyst i front mellem Simon, Steven og Sergi, men efter nogle omgange trak Simon og Steven fra de øvrige. Ved det ternede flag passerede Simon som nr. 1 og Steven på 2. pladsen med et forspring til Sergi på 3. pladsen med 12 sekunder. Simon kørte den hurtigste tid på 2:04.454 og Steven 2:04.595. Erik Thomsen sluttede som nr. 4 i løbet.

Teamet kan se tilbage på en meget vellykket weekend på Brno banen ikke mindst med stor hjælp fra vores mekanikere Job de Vries og Anders Tirsgaard samt teknikeren Ronny fra BMW.

Stillingen i BMW Cup:
Nr. 1 Simon Tirsgaard 152 point
Nr. 2 Anders Peterlik 148 point
Nr. 3 Steven Tirsgaard 104
Nr. 4 Andreas Köningshaus

Næste afdeling køres på Oschersleben, Tyskland 20. – 22. juli.

Team Xpedit
Tirsgaard Racing
facebook.com/Tirsgaardracing/


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  •