Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Sejr til RoLa Racing

Youngtimer 
28/06/18 

YoungtimerBrian Mikkelsen og RoLa Racing beviste endnu en gang, at de hører til blandt de allerhurtigste kombinationer, når man snakker om BMW motoriserede racerbiler i Danmark.
Netop hjemvendt fra årets 2. afdeling af Danish Endurance Championship, hvor teamet med Brian Mikkelsen og Kenneth Løndal kørte en andenplads hjem, var holdet denne gang draget til Padborg Park, for at stille op i YTCC.
 

Ligesom ved Classic Race Aarhus for en måned siden, var det teamets BMW 635, der var blevet valgt til denne weekend.

Kvalifikationen på Padborg Park startede med at han og Mick Søgaard duellerede omkring Pole Position til weekendens første løb.

Netop den duel var ekstra sjov for begge kørere, da Brian hjalp Søgaard i 2017 med opsætning og optimering af dennes BMW M3, og nu kom de to til at køre mod hinanden – i vidt forskelligt materiel.

Det endte med at lærlingen trak det længste strå, mens mesteren var et tre tiendedele langsommere denne gang.


(Foto: JJ Media)

Det var dog allerførste gang at Brian havde BMW’en med på Padborg Park, så de sidste finjusteringer skulle foretages inden det første løb.

Men vejret skiftede fra tørvejr i kvalifikationen til let regn ved starten af heat 1 – hvor alle var på slicks, hvilket gjorde løbet ekstra spændende.

Her skød Mikkelsen og Søgaard af sted, og distancerede hurtigt de andre kørere. Duellen sluttede dog allerede efter 4 omgange, hvor Søgaard fik en punktering – men det gjorde så bare at Mikkelsen kunne køre en sikker sejr hjem


(Foto: JJ Media)

Heat 2 skulle køres søndag morgen, var banen egentlig våd, men var i gang med at tørre op. Derfor tog teamet et sats og satte nogle gamle regnvejrsdæk på bilen.

De første omgange var det ekstremt svært at få gang i dækkene, men da det endelig lykkedes, var Brian den suverænt hurtigste på banen. Uheldigvis forbremsede han sig på allersidste omgang, så en potentiel andenpladsen blev vekslet til en fjerdeplads.

Asfalten var fuldstændig tørret op til weekendens sidste løb, så her var alle ude på tørvejrsdæk, og kæmpede derved med de samme forudsætninger.

Brian Mikkelsen fik en super start fra 4. startposition, og var allerede oppe som 2’er efter de første sving. Der kom dog Safety Car på banen grundet en anden kørers uheld, og derved kom han helt op bagved Mick Søgaard igen, der førte løb. Med det samme da løbet blev givet frit, udnyttede Brian muligheden for at komme forbi, og så sig herefter ikke tilbage, selv om lærlingen pressede hårdt på.

Men det blev altså mesteren der trak det længste strå, og kunne lade sig hylde som samlet vinder af Division 1 denne weekend.


(Foto: JJ Media)

Nu har RoLa Racing sommerferie indtil den 1. september, hvor årets 3. afdeling af Danish Endurance Championship skal køres, og Brian Mikkelsen og Kenneth Løndal igen skal danne makkerpar.

RoLa Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 24/06/18 - Padborg Park - Youngtimer
  •