Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Travl Jan Magnussen: Fra Le Mans til Canada via New York

SportsCar
Championship 

27/06/18 

Efter 24-timersløbet på Le Mans er Jan Magnussen og Antonio Garcia tilbage i USA, hvor den kommende weekend byder på sekstimersløb på Watkins Glen i New York – efterfulgt af endnu en løbsweekend i Canada.
 

Magnussen og Garcia er sammen med resten af holdet fra Corvette Racing tilbage i USA for at genoptage kampen i en af verdens hårdeste sportsvognsserier, WeatherTech SportsCar Championship. Den kommende weekend byder på et seks timer langt løb på Watkins Glen i New York.


(Foto: Richard Prince)

Sekstimersløbet på Watkins Glen er femte afdeling af mesterskabet og tredje afdeling af langdistancemesterskabet Tequila Patrón North American Endurance Championship. Efter løbet haster teamet videre til Mosport-banen i Canada, hvor endnu en runde af mesterskabet finder sted allerede den følgende weekend.

– Uanset hvordan det er gået på Le Mans, er det altid fedt at vende tilbage til de amerikanske baner. Vi har nogle point at kæmpe for i IMSA-mesterskabet, og vi kan se frem til to weekender på legendariske baner, hvor vi før har været rigtig stærke, lyder det fra Jan Magnussen.

– Watkins Glen er bestemt en af mine favoritter. Det er en oldschool amerikansk racerbane med et fedt flow og masser af karakter, og hvor du skal være præcis og en smule modig for at være hurtig. Samtidig er der afregning ved kasse ét, hvis du laver en fejl. Derudover er det et sekstimersløb, som længdemæssigt lægger sig midt mellem vores traditionelle IMSA-løb og 12-timersløbet på Sebring, hvilket på flere måder gør løbet ret unikt.


(Foto: Richard Prince)

En amerikansk hyldest
– Oven i det hele afvikles løbet i den samme weekend, som amerikanerne fejrer uafhængighedsdagen, hvilket jo betyder noget særligt for Corvette Racing. Vi er det eneste amerikanske team, som kører med en amerikansk bygget racerbil fra en amerikansk bilproducent, forklarer Jan Magnussen.

Magnussen og Garcia vandt sekstimersløbet på Watkins Glen i 2014, da teamet debuterede i dét, som med tiden er blevet en klassiker i IMSA-serien. Sidste år sluttede duoen på en imponerende tredjeplads efter at være startet bagest i GTLM-feltet.


(Foto: Richard Prince)

Tidsplan - Sahlen's Six Hours of the Glen - Watkins Glen

Fredag 29. juni
Kl. 10.25 (16.25) – Træning #1 (60 min)
Kl. 14.50 (20.50) – Træning #2 (60 min)

Lørdag 30. juni
Kl. 08.00 (14.00) – Træning #3 (60 min)
Kl. 12.00 (18.00) – Kvalifikation (15 min)

Søndag 1. juli
Kl. 08.00 (14.00) Warm-up (20 min)
Kl. 09.45 (15.45) RACE (6 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Watkins Glen
  • 01/07/18 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •