Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Dramatik i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

26/06/18 
Yokohama

Yokohama SuperCup er ved at udvikle sig til en af de bedste og tætteste motorsportsklasser i Dansk banesport, og det foregår ikke uden en vis portion dramatik. I weekenden den 23. – 24. juni var klassen på besøg på Padborg Park, og det gik ikke stille af.
 

Michael Vesthave Jr. var tilbage med ny motor i sin BMW, og den virkede. Det blev til to heatsejre, og en fjerdeplads, hvilket var nok til at Michael rykkede op på en samlet tredjeplads i mesterskabet. En anden BMW chauffør, Thue Henriksen, gjorde det også rigtig godt i weekenden, og med en syvendeplads, en heatsejr og en fjerdeplads fik han skrabet nok point sammen til at overtage føringen i mesterskabet. Tino Vang Jørgensen i Seat Leon var ikke med på Ring Djursland, men her på Padborg Park fik han vist, at han er en af feltets absolut hurtigste. Han formåede at komme på podiet i alle tre heat, med to andenpladser og en tredjeplads, men lige nu er han lidt bagud i den samlede stilling mest pga, at han ikke var med på Ring Djursland. Alle de tre der er nævnt her holdt sig fri af de mest dramatiske situationer i weekenden, og måske derfor var det de tre bedst scorende.


Michael Vesthave Jr. var tilbage med vanlig styrke på Padborg Park
(Foto: Keld Dohm)

Det var inden weekenden ventet med spænding om Rene Junker Povlsen i Seat Ibiza kunne bevare sin mesterskabsføring, og det var han faktisk ret tæt på at gøre. I heat 1 tog han en podieplacering, men desværre var uheldet ude efter ham i heat 2, hvor han har et sammenstød med en konkurrent der ødelægger venstre forhjulsophæng, og sender ham ud af banen. Desværre lykkedes det ikke, at få bilen klar til heat 3, så Rene måtte nøjes med i alt 28 point for weekenden, men i den samlede stilling holder han sig lige akkurat på andenpladsen.

Et af de teams der har måttet sande, at Yokohama SuperCup er en svær og hård klasse at begå sig i er Team Brædstrup Racing. De stiller til start med ikke mindre end 3 stort set ens VW Polo Cup biler. Ambitionerne og evnerne er til stede, men med biler der er helt nye for teamet og en klasse der også er ny for dem, så har de haft svært ved at blande sig helt i toppen endnu. Men at de nærmer sig blev tydeligt i weekenden, da alle tre kørere fik sæsonens bedste resultat med sig hjem, men desværre var de også særdeles uheldige. I heat 1 var det Dan Pedersen, der tog en femteplads, og det er slet ikke så skidt når man kigger på, at han havde Mikael Kildevæld og Thue Henriksen bag sig, og de to ligger lige nu henholdsvis firer og etter i mesterskabet. I heat 2 var det så Kurt Poulsen, der med en syvende plads fik sæsonen bedste resultat. Det så faktisk længe ud til at han skulle forbedre det i heat 3, hvor Kurt lå til at kunne få en top tre placering. Desværre satte et sammenstød med en konkurrent en stopper for det. Sidste mand i teamet er Chris Leonhard, og i heat 3 var det hans tur til at tage sæsonens bedste placering, og det blev i lighed med Kurt til en syvende plads. Det var dog ikke lutter succes i teamet, for ikke nok med, at Kurt Poulsens bil fik skrammer i heat 3, også Dan Pedersen var uheldig. I starten på heat 2 spinner en konkurrent lige foran Dan, og Dan har ikke en chance for at undgå at ramme ham. Det gav så store skader, at ingen af de to kom på banen mere den weekend. Det bliver spændende at følge udviklingen i teamet, og mon ikke vi får en af de hvide Poloer fra teamet på podiet mindst et par gange inden sæsonen er forbi.


Dan Pedersen fra team Brædstrup Racing er på vej frem i feltet, men desværre satte et uheld i heat 2 en stopper for hans succes denne weekend
(Foto: Keld Dohm)

Weekendens mest dramatiske øjeblik stod Ole Eberhard i VW Polo for i heat 1. Ved udgangen af Big Mac, hvor der er allermest pres på højre baghjul, vælger hjulet simpelthen at knække af. Det sender Ole næsten en meter op i luften, og han ender på græsset med kun 3 hjul på bilen. Heldigvis tog bilen ikke mere skade end at teamet kunne nå at få den lavet, så Ole kom ud og køre igen om søndagen.

Nu er der nogen der går på en velfortjent sommerferie, men Yokohama SuperCup venter lige med at holde ferie fri til midt i Juli. Næste udfordring er nemlig allerede om 3 uger på Lausitzring, hvor der køres den 13. og 14. juli, og det bliver garanteret spændende.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 24/06/18 - Padborg Park - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: