Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Italiensk fabriksteam headhunter 10-årig, dansk gokarttalent

Go Kart 
26/06/18 

”Han kan blive de kommende generationers nye forbillede”
Energy Corse har fulgt Jonathan Weywadts imponerende rookie-indsats i World Series of Karting og giver nu den bare 10 år gamle racerkører et af fabriksteamets eftertragtede sæder. Men ikke nok med det. Forventningerne til Jonathan Weywadt er nemlig tårnhøje, derfor sigter Energy Corse efter et samarbejde, der rækker langt ind i fremtiden.
 

Det summer af glæde i hjemmet i Smørum, hvor Jonathan Weywadt er i fuld gang med at forberede sin næste tur til Italien. Det er kun 4 år siden, den unge racerkører trykkede speederen i bund på en gokart for første gang, alligevel er det allerede lykkes at nå en signifikant milepæl; familien Weywadt takker nemlig ja til det motorsportseventyr, Energy Corse har tilbudt familiens spirende talent.

I Danmark har motorsportens spidser længe holdt et vågent øje med Jonathan Weywadts opsigtsvækkende køreegenskaber. Men det er faktisk ikke kun præstationerne på banen, der nu har sikret Jonathan Weywadt et sæde hos Energy Corse:

”I mine øjne er Jonathan Weywadt en komplet racerkører. Han er enormt fokuseret og knivskarp på banen – og så besidder han et indlysende talent, vi kan udvikle over tid. Hertil kommer, at Jonathan er social intelligent; han har overskud og er altid venlig, smilende og snaksalig. Derfor er han respekteret og vellidt af alle,” fortæller en tydeligt glad Mick Panigada, teamchef for Energy Corse.


Mick Panigada, teamchef for Energy Corse, og Jonathan Weywadt

Samarbejdet mellem Jonathan Weywadt og Energy Corse betyder, at Jonathan Weywadt kan se frem til massiv, international erfaring og en markant udvidet løbskalender, der, udover DSK, DM og WSK, også kommer til at inkludere den italienske kartingserie, ACI. Men hvis det står til Mick Panigada, kommer samarbejdet til at byde på mere end bare udvidet erfaring:

”Kombinationen af Jonathans evner og personlighed kan bringe ham vidt i vore regi. Jeg ser ham som et nyt forbillede for de kommende generationer – både på og udenfor banen. Jonathan er en eminent frontfigur, som PR-folket og fx Red Bull og Audi vil elske,” uddyber Mick Panigada.

Tilbage i Smørum niver Jonathan Weywadt sig selv i armen for at være sikker på, han ikke drømmer. For selvom vejen til sædet i det italienske fabriksteam har kostet oceaner af hårdt arbejde og et intenst fokus 7 dagen om ugen, så er den nye realitet næsten ikke til at fatte:

”Jeg er bare mega stolt og mega glad. Samtidig ved jeg også, at jeg aldrig ville have fået mulighed for at sætte mig i Energy Corse-sædet uden støtte fra min familie, min dygtige mekaniker, Christian Rahbek, og det danske gokartteam, RS Competition,” lyder det ydmygt fra den danske gokartprofil.

Jonathan Weywadt har netop underskrevet en kontrakt med Energy Corse og skal køre i Cadett Junior-klassen mod verdens bedste. Det næste ACI-ræs finder sted den 30. juni 2018.

Philip Jacobi Zahle