Grand Prix 3

Resultaterne afspejlede ikke Christian Lundgaards flotte debut

25/06/18

Et kig på resultaterne fra weekendens GP3 løb på Paul Ricard viser ikke den flotte præstation Christian Lundgaard leverede ved sin debut i serien. En 12. og 13. plads i de to løb blev det til, men resultaterne til trods, så var Christian Lundgaards debut mere end godkendt.

Den kun 16-årige Renault Sport Academy kører blev indkaldt med få dages varsel og havde aldrig tidligere testet en GP3 racer, der med over 400 HK og masser af downforce er et stort skridt op i forhold til Formula Renault Eurocup som Christian kører i denne sæson.

(Foto: Joe Portlock / GP3 Series Media Service)

Ved fredagens træning skulle Christian Lundgaard lære sin nye racer fra MP Motorsport at kende. Det gjaldt om at få kørt så mange omgange som muligt og lære bilen at kende inden kvalifikationen. Stille og roligt fik Christian føling med bilen og på hans sidste omgang satte han en tid, der kun var et sekund fra hurtigste mand og placerede ham som en flot nummer 11 ud af de tyve kørere, hvoraf alle var minimum et år ældre end Christian. I kvalifikationen forbedrede Christian sig yderligere og var kun 6/10 sekund fra hurtigste kører over en omgang som varer lidt under 2 minutter.

I de to løb var heldet ikke med Christian. I første løb kæmpede han med både bremser og konkurrenter og da DRS, der kan hjælpe til med overhaling af konkurrenter, ikke blev sat i funktion under løbet, var det svært at avancere. Men Christian sluttede løb 1 i et meget tæt felt af biler, hvor han på 12. pladsen kun var 1,5 sekund fra syvendepladsen! I søndagens løb blev Christian presset af banen to gange på første omgang og røg ned som sidste mand. Men han arbejdede sig frem og var med i nogle tætte dueller. Igen var DRS sat ud af spillet, men Christian kunne køre en 13. plads i hus foran blandt andet holdkammerat Boccolacci fra MP Motorsport.

”Jeg er godt tilfreds med weekenden, selvom jeg gerne ville have haft nogle bedre resultater” fortalte ambitiøse Christian Lundgaard efterfølgende. ”Det var en virkelig fed racerbil at køre. Den kører virkelig godt, men den er meget tung i forhold til det, som jeg er vant til og har selvfølgelig langt større svinghastigheder. Jeg sloges lidt med bremseproblemer i både kvalifikationen og løb et, hvilket selvfølgelig gjorde det lidt sværere. Og jeg var meget i tvivl om, hvor meget jeg kunne satse i løb et. Da jeg aldrig havde testet i klassen før, vidste jeg ikke præcist, hvor meget man skal passe på dækkene. Og da bilen var rigtig tung, var jeg også spændt på min fysik. Men fysisk gik det rigtig godt og jeg havde ingen problemer, heller ikke med nakken til trods for de større g-krafter. Så det var positivt og viser, at det er det korrekte træningsprogram jeg har. I løb to blev jeg skubbet helt af banen to gange på første omgang, så derfra blev det desværre rigtig svært at komme tilbage. Og uden DRS blev det rigtig svært at overhale, men jeg fik alligevel kørt en masse tæt og fedt ræs. Alt i alt en meget lærerig weekend og jeg skylder en kæmpe tak til alle dem, der har arbejdet for at jeg kunne få lov at køre dette løb”.

Næste opgave for Christian Lundgaard er 5. afdeling af Formula Renault Eurocup der afvikles på Red Bull Ring den 20.-22. juli.