Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Top-8 afgør mesterskabet i superklasse

Supertourisme 
26/06/18 

Med en dramatisk weekend på Rudskogen i Norge, der var tredje afdeling af OK MOBIL 1 DST 2018, er feltet i dansk motorsports superklasse gået på sommerferie. Danish Supertourisme har fået en fantastisk åbning på sæsonen, og det er nu en forrygende top-8, der efter sommerpausen kommer til at køre om 2018-mesterskabet.
 

Kevin Verner indtager plads 1 i serien med 208 points. Han viser dermed, at den speed, han kørte med som debutant i 2017-sæsonen, ikke var en tilfældighed. Selv om han også fik skader på sin ellers urørlige bil på Rudskogen, så slap han samlet set bedst gennem dramaet på norsk klippegrund. Det er en dygtig racerkører, der har lagt sig i spidsen i OK MOBIL 1 DST. Samtidig er det en triumf for det lille team.


(Foto: Motorsporten.dk)

Kun seks points efter Kevin Verner ligger Ole Petersen med 202 points. Han har dermed helt som forventet placeret sig dér, hvor han også gerne vil ligge. Han kan selv afgøre, om det måske i år lykkes for sønderjyden at stå oppe på den øverste podieplads i sæsonfinalen.

Et drama ligger dog på lur. For lige efter Ole Petersen er Michelle Gatting nu rykket op på 3. pladsen efter en fremragende weekend i det norske. Efter Rudskogen tyder det på, at det nu kommer til en knivskarp rivalisering mellem de to kørere fra det sønderjyske Team Jørgen Hansen Biler.

Det kan gøre dem begge endnu hurtigere. Men de risikerer også at stoppe hinanden.


(Foto: Motorsporten.dk)

Kun 17-årige Casper Røes er også med i Team Jørgen Hansen Biler, og han har virkelig fået sit gennembrud i superklassen. Casper Røes var flere gange hurtigst i test på den norske bane. Desværre var han syg om søndagen og kunne ikke helt komme op i topfart. Han kan køre sig til sin første sejr i klassen efter sommerferien og er med en 5. plads i den samlede stilling også blandt de kørere, der har en realistisk chance for at nå mesterskabspodiet.

Kevin Rossel havde virkelig modgang på Rudskogen. På et tidspunkt, hvor han viste sig som den hurtigste i træningen, eksploderede hans motor. Peter Christensen fra Team Roskilde Racing viste, at han på fornemste vis kan leve op til titlen som gentlemankører. Han lånte sin bil ud til Kevin Rossel.

Den blev så ramt i 1. heat, men alligevel blev Kevin Rossel ved med at tænke på at køre points ind på sin mesterskabskonto. Han mistede 1. pladsen, men med 174 points er han fra en 4. plads fortsat med i topræcet.

Martin Andersen nåede også at vise, at han kører rigtig stærkt, inden han også blev ramt af motorstop. Det var en flot fight både i værkstedet og ude på banen, der betyder, at Martin Andersen med 137 points ikke har opgivet at køre med om mesterskabet.

Mikkel Bang Johnsen er som nr. 7 med i top-8, og det er nok en overraskelse. Selv om han lavede en kørefejl på Rudskogen, der ikke gjorde ham populær blandt flere andre i feltet, så er han bedre i år end i tidligere sæsoner. 129 points. Det er den samlede score for den kørende teamejer, Frederik Nymark. En frustrerende sæsonstart for køreren, der startede året som favorit til mesterskabet efter to 2. pladser i både 2016 og 2017 efter den dobbelte mester, Michel Nykjær.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nykjær forsvarer ikke sit mesterskab i 2018, og derfor lignede det Frederik Nymarks store chance. Han viste da også i kvalifikationen i Norge, at han kan være den bedste. Men han fik sin norske weekend smadret af både sammenstød og motorstop.

Hvis han skal helt til tops, skal han leverede en suveræn serie efter sommerpausen, og så er der andre foran ham, der skal have uheld, hvis drømmen skal gå i opfyldelse for Frederik Nymark. Lige nu er den langt væk.

Nymark er ejer for et team, der har Kristian Thorsen som nr. 10, Lasse Poulsen som nr. 11 og Louise Frost som nr. 15. De ligger godt til i AM-klassen i OK MOBIL 1 DST, men i den samlede stilling har de endnu ikke helt levet op til de forventninger, som teamet selv stillede op før sæsonstarten.


(Foto: Motorsporten.dk)

Danish Supertourisme tæller i 2018-sæsonen tre debutanter, der alle kørte Legend Car i 2017. Anders Elkjær er kommet bedst fra start i DST og havde en rigtig god weekend i Norge. Han har kørt 112 points ind og ligger nr. 9. Overgangen har været lidt vanskeligere for Jonas Svensson og Mathias Storbank. I glimt har de vist, at de kan køre stærkt, men de har også haft deres vanskeligheder.

OK MOBIL 1 DST genoptages efter sommerferien den 1. september. Det er en lørdag, og det betyder Night Race, der har udviklet sig til en af de helt store motorsportsevent på de danske baner.

Fortsættelse følger…

Poul-Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 17/06/18 - Rudskogen Motorsenter - Supertourisme
  •