Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Sikker sejr til Hamilton

Formel 1 
24/06/18 

Kaotisk start i Frankrig gav frit løb til verdensmesteren
Lewis Hamilton vandt løbet i Frankrig. Ikke kun fordi han havde pole position, men fordi Sebastian Vettel på vej ind i det første sving jordede Bottas af banen. Det ødelagde lidt løbet for dem begge. Kevin Magnussen blev som nr. 6 best of the rest efter en god dag på kontoret.
 

Det startede ellers godt. Der var kamp om pladserne i starten. Da lysene blev slukket bredte de seks første sig nærmest ud i en vifte og alle kæmpede om de gode pladser. Men så kom der et sving og Vettel ramte Bottas. Finnen punkterede og haltede hjem til pitten. Også Vettel haltede hjem, med en næse der kun hang fast i et par sener.

Heldigvis for dem begge blev der udsendt en SC - ikke så meget på grund af deres sammenstød, men fordi der var et par andre små sammenstød og så et noget større hvor Gasly kvadrede baghjulet på Ocons Force India. Og de to biler kom ikke videre. Og dermed blev der altså kastet en livline til to af favoritterne.

Og det ved man jo godt hvad betyder - fordi klasseforskellen i dag i F1 er så stor, at selvom det er svært, at køre tæt, og selvom det er svært at overhale, så er de tre bedste teams, så meget bedre, at de bare triller forbi konkurrenterne. Så relativt uden de store problemer fik Vettel og Bottas kørt sig fremad i feltet. Vettel fik dog smasket en fem-sekunders straf på sig, som den skyldige part i sammenstødet.

Tanken var måske nok at køre igennem uden at gå i pit - efter det der stop på første omgang, men det lykkedes ikke. Mod slutningen var dækkene alligevel så døde, at Vettel måtte en tur i pit. Mod slutningen var han blevet passeret af Raikkonen, der havde været en sen tur i pit og hente de blødeste dæk. De gjorde at han kunne smutte forbi både Vettel og Ricciardo, der ellers så ud til at have placeret sig på en sikker 3. plads.

Verstappen havde et begivenhedsløst løb, når man ser bort fra hans tur over den stribede asfalt, for at undgå Bottas/Vettel dansen. Han lå tæt på Hamilton, men aldrig tæt nok. Men vi fik således tre forskellige biler på podiet, men ikke nogen revolutioner.

Ricciardo og Vettel rundede top fem af, fordi Bottas måtte ind til et ekstra pitstop. Han kom ud på 8. pladsen, bag Magnussen og Sainz. Med sine friske dæk halede han hurtigt ind på Magnussen, som bed tilbage og holdt ham bag sig, mens de nærmede sig en stadig langsommere Sainz. En radiobesked afslørede at spanieren havde tabt noget saften i motoren. Bagfra ville Hülkenberg snart true sin holdkammerat.

Men så røg Lance Stroll af. Hans noget slidte venstre fordæk opgav ævred og slap en sidste vind! Tidligere havde han flatspotted dækket eftertrykkeligt - og nu gad det altså ikke den behandling mere. Dæk blev spredt udover banen, og Stroll sejlede af. Det udløste en Virtuel SC. Bottas benyttede chancen til at komme lidt tættere på Magnussen, men da løb endeligt blev givet frit, på sidste omgang, var det alligevel for sent. Magnussen holdt fast i sin plads - og det samme gjorde den lidt brystsvage Renault i Sainz' hænder. Hülkenberg måtte nøjes med 9. pladsen.

Leclerc hentede igen point på en 10, plads, mens Grosjean blev nr. 11. I den samlede stilling er Hamilton tilbage på førstepladsen, 14 point foran Vettel.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Paul Ricard
  • 24/06/18 - Paul Ricard - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS