Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Prix 3

Christian Lundgaard debuterer i GP3 i Formel 1 weekend

Grand Prix 3 
20/06/18 

Christian Lundgaard rykker for en enkelt weekend en klasse tættere på Formel 1, når han allerede i den kommende weekend får debut i GP3 serien i forbindelse med Formel 1 løbet på Paul Ricard, Frankrig. Muligheden for debut i serien er kommet i stand med meget kort varsel, da MP Motorsport, som Christian Lundgaard kører for i Formula Renault Eurocup, mangler en kører til weekendens løb, der er anden afdeling i GP3 serien.
 

For Christian Lundgaard er bilen helt ny, da han ikke har haft testtid i bilen og heller ikke nået at forberede sig på bilen i simulator. Men selvom GP3 er et stort udstillingsvindue til Formel 1, er der ingen forventninger til Lundgaards resultater i weekenden. Med sine kun 16 år, er han den yngste deltager i klassen og han er udelukkende med for at lære og opbygge sin erfaring. Hverken MP Motorsport, Manager Alessandro eller Renault Sport Academy har forventninger til, at det unge talent skal andet end lære og dermed fortsætte sin udvikling som racerkører.


(Foto: Renault Sport)

”Det er en kæmpe mulighed for mig, at få lov at deltage i GP3 serien” siger Christian Lundgaard. ”Det bliver en helt ny oplevelse for mig, med en bil med mange flere hestekræfter og meget mere downforce end jeg er vant til. Målet er at lære så meget som muligt og det bliver på meget kort tid. Men jeg glæder mig til udfordringen og vil selvfølgelig gøre mit bedste for at få et fint resultat, selvom det bliver rigtig svært. Jeg kender heldigvis banen, da vi har kørt på den i Formula Renault Eurocup i år, så i det mindste har jeg der en lille fordel. Der skal lyde en kæmpe tak til alle, der har arbejdet på at få det her til at lykkes. Jeg vil gøre det bedste jeg kan for at få det bedste ud af det”.

Træning afvikles fredag kl. 10.25 efterfulgt at kvalifikation kl. 18.25 samme dag. Første løb afvikles lørdag kl. 11.30 og løb to afvikles søndag kl. 10.50.

Lundgaard Racing


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Paul Ricard
  •      ASETEK SIMSPORTS