Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Sønderjysk weekend venter Team Eilertsen Racing

1600 Challenge 
20/06/18 

Efter en 6 ugers pause er Henrik Eilertsen nu endelig klar til at få asfalt under hjulene igen.
Den 50 årige racerkører fra Espergærde skal til den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge der køres på Padborg Park, kun få kilometer fra den dansk-tyske grænser.
Sæsonen hidtil er gået helt forrygende.
 

Aktuelt indtager han førstepladsen i Rookiemesterskabet, som er for de kørere, der ikke tidligere har kørt bilræs på asfaltbaner.

Derudover fører han Oldboysmesterskabet, som er for kørere over 45 år.

Og så er han 3’er i DIF Danmarksmesterskabet, der er det generelle mesterskab for alle kørere i klassen.


(Foto: JJ Media)

Det har til tider været en lidt hård sæson for den hvide Peugeot 207 med nummer 20 i sideruden, men det vigtigste har været at gennemføre løbene, og det er de alle sammen blevet i top 9 – ja faktisk i top 5, hvis man lige trækker et særdeles hårdhændet heat 2 ved Åbningsløbet fra.

Netop det løb foregik på Padborg Park, så nu har Henrik løbserfaring fra både Padborg Park og FDM Jyllandsringen, hvilket han med sikkerhed kan bruge denne weekend.

Grundet succesen, skal der 60 kg succesballast med i bilen, hvilket er en regel i klassen, så der forhåbentlig ikke er nogen kørere, der stikker af. Ved at bremse de hurtigste lidt, kan de kørere der lige er bagved i teorien vinde lidt ekstra point, og gøre det endnu mere spændende i toppen af både løbsresultater og mesterskabsstillingerne. Godt fra tilskuernes synspunkt, da de forhåbentlig får noget langt bedre ræs at se. At det så giver en ekstra udfordring for både mekanikere og kørere, er bare noget som holdet må forsøge at kompensere for i bilens opsætning.

Automekanikeren fra Espergærde satte en ny rekord ved årets anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge. Han blev nemlig den første kører nogensinde i klassens historie, der tog mindst en pokal i både Rookie-, Oldboys- og det generelle klassement den samme weekend. Den bliver nok svær at gentage denne weekend, men forsøget skal i hvert fald gøres.


(Foto: JJ Media)

Henrik er håbefuld for at han sammen med hans faste mekaniker, Frederik Hansen, har fundet en god og hurtig opsætning på bilen.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Træning 10.05
Kvalifikation 14.40

Søndag
Løb 1 09.50
Løb 2 14.40

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Henrik Eilertsen
  • Padborg Park
  • 24/06/18 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •