Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Christina Nielsen efter sjetteplads på Le Mans:

FIA WEC 
18/06/18 

World Endurance ChampionshipGodt tilfreds med præstationen
Christina Nielsen sluttede på en sjetteplads i årets 24-timersløb på Le Mans. Det var tredje gang, den danske racerkører og Porsche Selected Driver gennemførte verdens største racerløb.
 

Den danske racerkører og Porsche Selected Driver, Christina Nielsen, gennemførte søndag eftermiddag sit tredje 24-timersløb på Le Mans, da hun sammen med Fabio Babini, Erik Maris og resten af holdet fra Ebimotors sluttede på en sjetteplads i GTE Am-klassen.


(Foto: Porsche Media)

– Det var fedt at komme tilbage til Le Mans, og jeg synes godt, at vi kan være tilfredse med vores præstation. Vi startede ugen med at være helt bagest, vi kvallede P7, og vi sluttede P6 i GTE Am-klassen Det er bestemt godkendt for et team, som aldrig tidligere har kørt 24-timers Le Mans, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Porsche Media)

Danskeren har imidlertid selv to års erfaring med den franske klassiker, men hvor hun i 2016 og 2017 stillede op i en Ferrari, var hun i år bag rattet i en Porsche 911 RSR for italienske Ebimotors. Og Christina Nielsen var første kører i bilen, da starten gik lørdag klokken 15.00.

– Jeg må erkende, at jeg var ret nervøs lige inden starten gik. Det var første gang, jeg skulle starte løbet, og Le Mans er bare noget helt specielt. Her er 60 biler, 180 kørere, over 250.000 tilskuere og flere millioner tv-seere. Men så snart jeg kom i bilen og vi fik det grønne flag, blev der trykket på 'race mode', forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Porsche Media)

En udfordrende Le Mans-nat
– Jeg havde nogle gode stints lørdag, men om natten havde jeg lidt udfordringer med at komme gennem trafikken. Vi manglede det kamera, som filmer bagud, så jeg havde kun sidespejlene til at holde øje med, og det er ret svært at overskue, om der kommer to eller tre prototyper, som skal forbi. Samtidig oplevede jeg tit trafik Porsche-kurverne, som er nogle af de hurtigste sving på Le Mans, og hvor du helst vil undgå at skulle give plads til de hurtigere klasser. Det kostede noget tid, forklarer Christina.

Christina Nielsen gennemførte i alt ni stints i den mørkeblå Porsche, og selv om det heller ikke i tredje forsøg blev til en sejr for den danske racerkøer – som i år var den eneste kvindelige deltager i 24-timersløbet – er hun godt tilfreds med sin egen og teamets præstation.


(Foto: Porsche Media)

Klarede det godt under omstændighederne
– Jeg synes, vi klarede det ret godt under omstændighederne. Vores testdag for to uger siden gik ikke som håbet, da vi måtte bruge tiden på at skifte motor og gearkasse. Derfor var vi hele tiden bagefter, da de første trænings- og kvalifikationssessions begyndte onsdag. Men takket være et effektivt arbejde i garagen, lykkedes os at finde et godt løbssetup, og udover en enkelt punktering tidligt lørdag, kørte vi de 24 timer igennem uden problemer, siger Christina Nielsen.

– Le Mans var igen en fantastisk oplevelse, og jeg håber, at jeg kan vende tilbage. Og kæmpe tillykke til Michal Christensen med Porsche-sejren i GTE Pro-klassen. Det er velfortjent, og jeg er så glad på hans vegne.

Udover arbejdet bag rattet, havde Christina Nielsen også travlt med PR-arbejde for Porsche på Le Mans, hvilket inkluderede promovering af det tyske sportsvognsmærke med blandt andre den amerikanske skuespiller og racerkører Patrick Dempsey, der ligesom Nielsen også er Porsche-ambassadør.


(Foto: Porsche Media)

Videre til Watkins Glen
Efter 24-timersløbet til Le Mans flyver Christina Nielsen tilbage til sit hjem i Los Angeles for at forberede sig på næste afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab, som afvikles på Watkins Glen i staten New York den 1. juli.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Le Mans
  • 17/06/18 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •