Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Guld-weekend for Gatting i Norge

Supertourisme 
17/06/18 

Så kan et smil ikke blive større. Da Michelle Gatting endelig fik sin hjelm af efter finalen i OK MOBIL 1 DST på Rudskogen, var hun fuldtidslykkelig. Hun startede fra spids, og der blev hun hele løbet igennem, og dermed blev det til en guld-weekend i det norske for det nye bekendtskab i det sønderjyske Team Jørgen Hansen Biler.
 

I det team erstatter hun ingen ringere end den dobbelte supertourisme-mester, Michel Nykjær. I de to første afdelinger levede hun ikke op til de store forventninger, der er til hende, men med en sejr i 1. heat, en 2. plads i 2. heat og først over målstregen i finalen har Gatting virkelig kørt sig med ind i racet om mesterskabet i superklassen.

- Jeg følte selv, at jeg havde kontrol over situationen, sagde hun efter triumfen på Rudskogen.


Michelle Gatting

Michelle Gatting vandt foran team-kollega Ole Petersen, der hen mod løbets slutning kom tættere på, men på intet tidspunkt var han helt oppe.

Det havde han en noget bramfri forklaring på i direkte norsk tv.

- Hvis jeg ikke havde holdt mig tilbage på 2. pladsen, så han havde hun (altså Michelle Gatting) smadret to biler, sagde en dybt skuffet og åbenbart også vred Ole Petersen, der havde udset sig 1. pladsen som sit mål.

Det er næppe en bemærkning, der vil få Gatting og Petersen til at blive team-kammerater!

Mens der altså stod en utilfreds 2’er i pitten efter finalen, så var der det helt store smil på hos Martin Andersen og hans team. De havde hen over natten sat en brugt motor i bilen, og i første omgang lød den som en nedslidt symaskine. Men det lykkedes altså teamet at få fart i motoren, og Martin Andersen kørte to 3. pladser hjem, selv om startede langt tilbage i feltet. Det er god værkstedshumor.


Martin Andersen

I finalen kom han forbi Kevin Verner, der ellers havde vist sin hurtighed i 2. heat, som han vandt, men i finalen manglede bilen den afgørende speed, og han gled ned på en 5. plads. Han holdt dog fast i toppen i DST.

Kevin Rossel, der kom til Norge som den førende i OK MOBIL 1 DST, reddede så nogenlunde weekenden. Han mistede i lighed med Martin Andersen en motor tidligt lørdag, og han blev klemt inde i et sammenstød i 2. heat i den lånte orange Peter Christensen-bil, men alligevel lykkedes det for Kevin Rossel og kæmpe sig frem fra bagerst i feltet til to 4. pladser, og dermed scorede han vigtige mesterskabspoints.

Det gjorde Frederik Nymark ikke, selv om han fik 25 points som den hurtigste i kvalifikationen. Men derfra kørte alt i sort for den kørende teamejer. Han blev ramt i 1. heat og udgik. Han fik motorproblemer i 2. heat og udgik. Og Frederik Nymark nåede ikke at få bilen klar til finalen, som han så fra pitten. Han er således blevet sat tilbage i kampen om den 1. plads i serien, der er Frederik Nymarks helt store mål i denne sæson.

Nu går DST-feltet på en lang sommerferie. Serien genoptages først med Night Race på Padborg Park i september.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 17/06/18 - Rudskogen Motorsenter - Supertourisme
  •