Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Flot Gatting-sejr i rædselslørdag

Supertourisme 
16/06/18 

Så lykkedes det. Michelle Gatting vandt et heat i OK MOBIL 1 DST. Det skete på Rudskogen, og hun kørte først over målstregen efter en tæt, tæt duel med teamkollega Ole Petersen, der ellers længe lignede en vinder. Ikke mindst Gattings overhaling af Petersen fik den norske speaker helt op i gear af begejstring.
 

Forud for Michelle Gattings triumf gik alt galt, hvad der kunne gå galt for Danish Supertourisme på den norske bane. Et reduceret felt blev endnu mindre, da en af mesterskabsfavoritterne, Martin Andersen, slet ikke kom ud til 1. heat på Rudskogen. Han venter på en ny motor.

Og endnu færre blev de i OK MOBIL 1 DST, da et sammenstød i 1. heat sendte tre biler op på et fejeblad. Slut for den førende i superklassen, Kevin Rossel, og for den hurtigste i kvalifikationen, Frederik Nymark. Også Mikkel Bang Johnsen var indblandet i uheldet.

Løbet blev afbrudt på et tidspunkt, hvor Anders Elkjær lå i spidsen. Da heatet blev startet på ny, var der kun otte biler tilbage i feltet.

Duellen mellem de to fra Team Jørgen Hansen Biler betød, at både Anders Elkjær som 3’er og Casper Røes på en 4. plads kom tættere på, og det blev kvartetten Michelle Gatting, Ole Petersen, Anders Elkjær og Casper Røes, der alene viste, at der altså køres superrace i OK MOBIL 1 DST.

Dog ikke nok til at dække over en rædselslørdag, hvor Kevin Rossel først mistede motoren i sin egen bil i den tidlige træning, og derefter var indblandet i et sammenstød i en bil lånt af Team Roskilde Racings Peter Christensen.

Stor skuffelse for Martin Andersen, der nåede at vise, at han kan køre stærkt på Rudskogen, inden en ødelagt motor sendte ham ud i pitten. Og for Frederik Nymark, der i kvalifikationen satte ny banerekord, var det også den helt store nedtur, da han blev indblandet i et sammenstød.

Rudskogen fik måske en afgørende betydning for mesterskabet i 2017-sæsonen. Banen kan få samme indflydelse på 2018-afgørelsen.

Søndag kører OK MOBIL 1 DST 2. heat kl. 10.00 og finale kl. 13.00. Det er muligt at følge løbene i livestreaming på Facebook com/injection.no.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 17/06/18 - Rudskogen Motorsenter - Supertourisme
  •