Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Nok engang tæt og spændende race i Aquila Synergy Cup

Aquila Synergy Cup 
15/06/18 

Aquila Synergy Cup I weekenden den 9. – 10. juni skulle der køres på Sturup Raceway i det sydlige Sverige. Det startede faktisk allerede fredag den 8. juni, hvor der var mulighed for at træne og lære banen at ende.
 

Oven på en lidt skuffende tur til Ring Djursland hvor Kevin Brandsborg måtte udgå af to heat med motorproblemer, så var det hjem og gøre noget ved Aquila racerbilen. Den fik simpelthen ny motor og gearkasse, og det har da vist ”givet pote” med den udskiftning. Nu var Kevin i den officielle træning om lørdagen foran den ellers ret suveræne Bastian Buus, der dog havde problemer med forhjulsophænget i højre side.


Der lines op til en af fredagens mange træninger, nr. 52 Christoffer Christensen nr. 21 Magnus Taulborg

Kvalifikationen blev så afviklet for Aquila Synergy Cup på Sturup Raceway. Forrest Kevin Suenson med Kevin Brandsborg 0,283 sekunder efter og som nummer 3 Mark Sørensen 0,455 sekunder efter nr. 1. Christoffer Christensen i bil nr. 52 fik ikke sat nogen tid da der var gået en trækaksel på bilen, den blev skiftet og Christoffer var så klar til at køre heat om søndagen. Der kom temmelig meget spænding på for Bastian Buus med bil nr. 99. Den havde fået en revne i monocoquen ved forreste højre hjulophæng, men der blev givet tilladelse til at flytte det øvrige fra hans Synergy racerbil over på en anden monocoque som var bragt med til Sverige. Den rullede af ”corner” vægten to minutter før kvalifikationen, og bilen var ikke helt som Bastian Buus var vant til og som han helst ville have den skulle være, så Bastian måtte nøjes med plads 10 i kvalifikationen. Bilen blev dog justeret og rettet til hen under aftenen.


På trods af større tekniske problemer, så bed Bastian Buus tænder sammen og blev samlet nr. 2 på Sturup Raceway. På billedet dog kun en lille finjustering af bagvingen.


Morgenbreafing søndag

De sædvanlige tre heat skulle køres om søndagen. Efter starten på første heat som gik godt, skete der på anden omgang en del afkørsler, Mark Sørensen nr. 62, Lucas Stenberg nr. 88 og Kevin Brandsborg nr. 37. Kevin Brandsborg kan fortsætte mens de to andre holder plantet ude i grusset. Kevin B. må dog trække sig fra racet en omgang senere. Her ryger både Viking Svenson nr. 46 og Mads Damgaard i bil 34 egenhændigt af banen. Viking kan komme tilbage i racet ved egen kraft mens Mads sidder i ”grusgraven” et uheldigt sted og må flyttes. Det sker selvfølgelig med safetycar i front over 3 omgange og hele heatet bliver kun på 10 omgange. Vinderen bliver i bil nr. 9 Kevin Suenson der kører en heatsejr hjem fra pole position. Som nr. 2 kommer med sikker og fornuftig kørsel Nicolai Nygaard Pedersen i bil nr. 42 med 3,7 sekunder efter Kevin S. og tæt efter kommer Bastian Buus i bil nr. 99. Han havde jo den helt store reparation og ombygning på bilen om lørdagen og startede som nr. 10 men han fik kørt sig op på en flot 3. plads 0,3 sekunder efter Nicolai og 4 sekunder efter vinderen. På 4. og 5. pladsen kommer Magnus Taulborg og Julie Antonina Sørensen. Rookie Finn Brandsborg i bil nr. 13 lukker som sidste fuldførende 17,7 sekunder efter vinderen.


Første omgang i heat 1 – forrest Kevin Suenseon (sort bil) og så Kevin Brandsborg

I heat 2 kom der pludselige ændringer i programmet da nogle af løbene blev aflyst. Resten af søndagen var der kun 7 – er racere og Aquila Synergy Cup på banen. Så nu skulle mekanikere og hjælpere til at skynde sig for nu var der kun 30 – 40 minutter imellem heat 1 og heat 2. Der var 4 biler der skulle have en mindre hovedrengøring, dem der var kørt af i det første heat skulle jo renses for sand, grus, jord, græs etc. Mark Sørensen skulle også lige have en ny glasfiberskal til bagenden af hans bil nr. 62. En ren start på heat 2 og dette heat køres uden safetycar og man kommer op på 12 omgange. Der var dog 2 kører der ikke fuldførte, på første omgang kører bil nr. 11 med Julie Antonina Sørensen af i svinget ind mod start og mållangsiden. Luca Stenberg i bil nr. 88 kører også af banen i 5. omgang. Heat 2 har Bastian Buus som vinder, efterfulgt af Kevin Suenson, og som nr. 3 Nicolai Nygaard Pedersen og Kevin Brandsborg der fik et dårligt heat 1 får kørt sig op som nr. 4.


Pokaler til de tre første i hvert heat, og weekendens tre første, både i total mesterskabet og U – 18 mesterskabet

I heat 3 tager Kevin Suenson starten og Bastian vinder førstepladsen tilbage et par omgange senere. På 3. omgang går Kevin Brandsborg forbi Nicolai og indleder nu jagten på nr. 2. På 10. omgang overhaler Kevin Brandsborg Kevin Suenson og Mark Sørensen kører sig op som nr. 4 foran Nicolai. Finn Brandsborg kommer lige så stille efter det og det var en lille sejr da han i heat 2 kørte tider på 1.10. I heat 1 var hans bedste tid 1.11 og i sidste heat 3 havde han 2 omgange på 1.09 og mange omgangstider på 1.10 tider. Mads Damgaard måtte starte fra pitten, da der var behov for at skifte et gearkabel på den gule bil med nr. 34. Der var ikke tid til at justere det ind og desværre for Mads havde han svært ved at skifte gear og kørte i nogle af svingene i et temmelig højt gear. Mads slutter som sidste mand i sidste heat, helt klart generet af det dårlige gearskifte.

Heat 3 slutter med Bastian Buus som nr. 1 på 2. pladsen Kevin Brandsborg og Kevin Suenson på 3. pladsen. Dette heat blev også afviklet uden safetycar, - er det ved at blive lidt af et varemærke for Aquila Synergy Cup?


Fra venstre Finn Brandsborg (Rookie) hans søn og teamchef Erik og nevøen Kevin Brandsborg. Pokalen er old boys vandrepokalen som Finn vandt. Kevin vandt mere metal end farbror Finn, men han ville ikke prale over en nybegynder med kørekort.

I den samlede stilling fører Bastian Buus med Team ABC Isolering og Tagteknik (Kevin Suenson) på andenpladsen og Mark Sørensen er nu på tredjepladsen. I U – 18 mesterskabet fører Bastian Buus foran Nicolai Nygaard Pedersen og Christoffer Christensen. Den samlede stilling kan ses på vores web – site: www.aquilasynergycup.dk.

Næste weekend hvor der er løb med Aquila Synergy Cup er på Padborg Park den 1. – 2. september.


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 10/06/18 - Sturup Raceway - Aquila Synergy Cup
  •