Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Christina Nielsen klar til 24-timers Le Mans

FIA WEC 
13/06/18 

World Endurance ChampionshipVerdens største og hårdeste racerløb får for tredje år i træk deltagelse af Christina Nielsen. Den dobbelte IMSA-mester og Porsche Selected Driver stiller op i GTE Am-klassen med italienske Ebimotors.
 

Christina Nielsen er i fuld gang med forberedelserne til sæsonens højdepunkt, 24-timers Le Mans, som finder sted den kommende weekend. Den danske racerkører, dobbelte IMSA-mester og Porsche Selected Driver stiller for tredje år i træk op i GTE Am-klassen, hvor hun sammen med italienske Fabio Babini og franskmanden Erik Maris skal forsøge at erobre den franske klassiker i en Porsche 911 RSR.


(Foto: Porsche AG)

– Jeg glæder mig for vildt til at komme i gang! Selvom denne sæson allerede har budt på et 24-timersløb på Daytona og et 12-timersløb på Sebring, er Le Mans noget helt specielt. Det hele begynder en uge før løbet starter, og stemningen er fantastisk hele vejen igennem. Et godt eksempel er den tekniske kontrol af bilerne, som er et event i sig selv, og som foregår inde midt i Le Mans' historiske bydel med mange tusinde tilskuere, lyder det fra Christina Nielsen.

Christina Nielsen debuterede i 24-timers Le Mans i 2016 og vendte tilbage allerede året efter. Begge gange gennemførte danskeren det legendariske racerløb – og begge gange i en Ferrari. I år har Christina Nielsen skiftet Ferrarien ud med en Porsche, hvilket passer perfekt med hendes deltagelse i det amerikanske sportsvognsmesterskab, hvor hun nu kører for Porsche-teamet Wright Motorsports. Christina Nielsen er desuden udpeget som Porsche Selected Driver, hvilket gør hende til en del af et nyt fabriksdrevet program.


(Foto: Porsche AG)

Klart til start med italiensk Porsche-team
I årets udgave af 24-timers Le Mans stiller Christina Nielsen op for Ebimotors – et velrenommeret italiensk motorsportsteam, som de sidste 20 år har arbejdet tæt sammen med Porsche og vundet flere store sejre og mesterskaber på nationalt og internationalt plan. Teamet har blandt andet være urørlige i den italienske Carrera Cup og har sikret sig en plads i verdens største racerløb ved at vinde Le Mans-mesterskabet.

Christina Nielsen har imidlertid kun kortvarigt testet den mørkeblå Porsche 911 RSR #80, som til forskel fra hendes amerikanske 911 GT3 R har boxermotoren liggende længere fremme i bilen. Under den officielle Le Mans-test, som traditionelt finder sted på La Sarthe-banen to uger før løbet, betød tekniske udfordringer med bilen, at Nielsen ikke fik de ønskede omgange i sædet. Danskeren er dog optimistisk.

– Vores vigtigste opgave under testen var, at mine to medkørere fik de krævede antal omgange i bilen, og det gjorde de. Jeg ville naturligvis gerne selv have haft mere tid bag rattet, men heldigvis kender jeg banen fra de seneste to år. Nu vil jeg bruge ugens kommende trænings- og kvalifikationssessions til at lære Porschen rigtig godt at kende, så vi er maksimalt forberedte til lørdag, forklarer Christina Nielsen.


(Foto: Porsche AG)

Equality – motorsport er ligestilling
Christina Nielsen præsenterede i sidste uge et nyt og spændende samarbejde med organisationen Dansk Kvindesamfund, som i arbejdet for at fremme ligestilling mellem kønnene ser en ny og moderne rollemodel i den danske racerkører. Nielsen er i årets udgave af 24-timers Le Mans den eneste kvindelige deltager på startlisten.

– 24-timers Le Mans er ligesom al anden motorsport en kamp, hvor kvinder og mænd konkurrerer på lige vilkår, hvilket passer godt med 'equality', som er et budskab og et standpunkt, Dansk Kvindesamfund og jeg repræsenterer via vores nye samarbejde, lyder det fra Christina Nielsen.

Tidsplan - 24 timers Le Mans 2018

Onsdag 13. juni
Kl. 16.00-20.00 – Træning
Kl. 22.00-00.00 – Kvalifikation

Torsdag 14. juni
Kl. 19.00-21.00 – Kvalifikation
Kl. 22.00-00.00 – Kvalifikation

Lørdag 16. juni
Kl. 09.00 – Warm-up
Kl. 15.00 – RACE (24 timer)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Le Mans
  • 17/06/18 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •