Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sune Vallentin var tilfreds efter dramatisk DM-rally

DM Rally 
13/06/18 

Selvom det blev en lang dag i bagende sommervarme og næsten midnat, før der blev tid til at køre hjem, var det sjællandske rallytalent Sune Vallentin fra Gislinge og hans co-driver Peter Egholm, Kirke Hyllinge, tilfredse med deres resultat i årets fjerde og på flere måder dramatiske runde af Danmarksmesterskabet i rally, der blev kørt omkring Kolind på Djursland.
 

Den sjællandske duo tog sejren i Opel Corsa Rally Cuppen og sluttede samtidigt på en femteplads i DM-klassen for Gruppe E-biler. I den samlede stilling er duoen nu på andenpladsen i Opel Corsa-turneringen og på en tredjeplads i DM-klassen. Et ganske tilfredsstillende for Sune Vallentin, der i slutningen af april debuterede som rallykører efter en fortid som co-driver for et andet sjællandsk rallytalent, broderen Simon Vallentin, Svinninge, og nu efter kun fire rallyer er blandt de hurtigste i de to klasseopgør.


Sune Vallentin og Peter Egholm på Djurs Rallyets første hastighedsprøve, hvor de var andenhurtigste hold i klassen
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Tæt på at vælte
Uden anden erfaring med rally på grus, end den smule han fik kørt i den fynske DM-runde den 12. maj, trådte det sjællandske rallytalent Sune Vallentin fra Gislinge så hårdt på speederen i weekendens fjerde DM-runde på Djursland, at han et øjeblik frygtede at hans Opel Corsa OPC ville vælte.


Sune Vallentin og Peter Egholm
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

- Det var på den tredje af løbets hastighedsprøver, en rundbane ved Rostved. På den første af tre omgange kom vi for fuld fart og fløj over en bakketop og bremsede ned for en svingkombination 160 meter længere fremme. Bilen slog ud til begge sider og kørte sidelæns ind i en jordvold. Vi væltede heldigvis ikke, men luften blev slået ud af et hjul, så vi mistede tid på at skifte hjul, forklarede Sune Vallentin efterfølgende og tilføjede:

- Heldigvis fandt Peter og jeg hurtigt tilbage i rytmen, og fortsatte opgøret med vore nærmeste konkurrenter. På den baggrund kan vi kun være tilfredse med dagens slutresultat.


På rallyets sjette hastighedsprøve var Vallentin og Egholm tredjehurtigst og på andre prøver var de hurtigere end de to de nærmeste konkurrenter i klassen
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Tæt DM-opgør
Vallentin og Egholms modstandere i det godt 236 kilometer lange Djurs Rally med godt 85 kilometer hastighedsprøver fordelt på veje med 45/55 pct. grus og asfalt var dels Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen, Holstebro/Sporup i Opel Corsa OPC og Gert Marboe og Michael Gammelgaard, Tølløse/Tune, i Citroën DS3.

Førstnævnte hold tabte tid på en punktering og problemer med motorens køling efter nærkontakt med en chikane, mens sidstnævnte hold blev handicappet af en straftid på fem minutter. For Vallentin og Egholm fik den dramatiske episode på rallyets tredje prøve derfor ikke så stor indflydelse, som den ellers kunne have fået på dagens slutresultat. Vallentin og Egholm har derfor et godt udgangspunkt for de to sidste DM-runder, som køres i september og oktober.

Vallentin Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Kolind
  • 09/06/18 - Kolind - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: