Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel 4

Vesti samlet bedst på Red Bull Ring

ADAC Formel 4  
12/06/18 

Det blev ikke til sejre denne gang, men samlet set kom Frederik Vesti bedst ud af 4. afdeling af det tyske F4 mesterskab, som i weekenden blev kørt på den østrigske F1 bane Red Bull Ring.
 

Hurtigst i begge træninger forud for kvalifikationen lagde niveauet for resten af weekenden. I den første kvalifikation sikrede Vesti sig 2. hurtigste tid – 1/10 sekund fra Pole. Den anden tidtagning forløb mindre heldigt. Det meget ustadige østrigske vejr i bjergene ændrede sig på et split sekund. Nogle kørere nåede at sætte deres tid i tørvejr. Vesti og hans teamkammerater blev sendt ud i den begyndende regn, hvilket betød at tiderne blev dårligere og dårligere. Det blev til en skuffende 9. bedste tid i en tidtagning, hvor Vesti i forvejen gamblede for at gå efter Pole.


(Foto: Van Amersfoort Racing)

”Min katastrofe weekend for et par uger siden og dermed tabte dyrebare points betød, at jeg var klar til at satse ALT i denne weekend. I tidtagningen valgte jeg at køre med minimalt brændstof for at få en lettere og dermed hurtigere bil. Et valg, der sætter køreren under stort pres, fordi man har et ”vindue” på 3 - max. 4 omgange at sætte tiden på. Derefter kan man kun se på og afvente de andres tider. Men jeg stortrives med det ”pres”, og det bliver klart min fremadrettede strategi. Det gav næsten pote i den første kvalifikation. I den anden kom regnen på tværs. Her kan selv en let bil sjældent gøre noget i forhold til konkurrenter, der har sat deres tid i tørvejr”, forklarer Vesti.

Løb 1 fra 2. startrække bød ikke på meget spænding. De gode kørere beholdt deres positioner fra start til slut og en chance til at avancere bød sig aldrig for Vesti. Selvom Vesti til slut hentede ind på den førende, brasilianeren Enzo Fittipaldi, blev det ikke til mere.


(Foto: Van Amersfoort Racing)

I løb 2 med en start position som 9er og en del tumult undervejs sluttede Vesti på en 5. plads. Løb 3 - med omvendt startrækkefølge blandt de bedste 8 kørere fra race 2 - startede Vesti 4’er. Foran ham lå teamkammeraten Liam Lawson, New Zealand. Dysten mellem Lawson og Vesti endte med at blive en af dagens bedste, da de begge forsøgte i samme sving at komme forbi køreren på pole, Niklas Krütten. Begge to kørere fik overhalet, men for Vesti desværre en omgang for sent.

”Der er 3 oplagte sving at overhale på på Red bull Ring. Min teamkammerat lå i slip stream på 1’eren, hvilket han udnyttede til en overhaling. Jeg måtte vente en omgang, indtil vi nåede tilbage til de 3 sving. Det var tæt race til sidst. Så tæt at tidsforskellen på 1 og 2 – Lawson og Vesti - endte med at være blot 1.38 sekund.


(Foto: Van Amersfoort Racing)

”Jeg er bestemt ikke tilfreds med weekenden. Jeg er ikke forfærdeligt skuffet, men heller ikke glad. Jeg fik ikke det optimale ud af at have den fart, jeg havde. Jeg skulle have haft en sejr i race 3. Jeg har kørt en masse points ind til mig selv og mit team – været den af køreren der har haft den bedste weekend p.g.a konsistens. Men det er kun sejren, der tæller i mit hoved”, slutter Vesti.

Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  •