Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Youngtimer Challenge

Varm weekend for YTCC

Youngtimer 
11/06/18 

YoungtimerVejrguderne var i godt humør, da Youngtimer Touring Car Challenge kørte sæsonens 4. tællende løbsweekend på Ring Djursland.
Den kuperede bane havde fået besøg af 35 YTCC racere fordelt på de 3 Divisioner, og grundet det antal, havde arrangørerne valgt at alle skulle køre sammen i det samme heat. Så der ville være masser af trafik, for de hurtigere kørere.
 

Træningen startede 9.45 med sol fra en skyfri himmel. Mick Søgaard kom til Ring Djursland som totalt dominerende i Division 1, men det blev Michael Skipper der snuppede Pole Position til heat 1, med Søgaard 2’er og Bent Dyhre Hansen på en 3. plads.


Frank Jakobsen (208) var flyvende denne weekend på Ring Djursland. Han synes selv at det er hans favoritbane, og med to tredje pladser. Her ses han i kamp med Kenneth Søgaard
(Foto: JJ Media)

I Division 2 var Ole Sondrup den hurtigste mand foran Frank Jakobsen og Anders Tage Jensen. Kim König havde oprindeligt kørt sig til en topplacering, men da der manglede data fra hans datalogger, blev han i stedet placeret allerbagerst til første heat.

Der var et nyt ansigt i front af Division 3 kvalifikationen. Tue Lassen kørte den hurtigste tid af alle, og det endda på Interstate dækkene, som er nogle semislicks med mønster på. De er en del af den dæk cup, som Kørerforeningen YTCC udskriver. Peder Skipper var næsthurtigst, mens Frank Schou var 3. hurtigste mand.


Hele pladen fuld – Bjarne Haa Rasmussen kørte i denne weekend i Division 1 i en Honda Integra Type R. Åbningsløbet på Padborg Park blev kørt i Division 3, mens han deltog i CRAA i Division 2. Hvilken Division mon det bliver næste weekend?
(Foto: JJ Media)

Lørdag skulle der også køres hele 2 heats, så der var ikke megen ventetid for kørerne, inden at de skulle i bilen igen.

Der var dramatik ved starten, da Tue Lassen slet ikke kom af sted. Til alt held kom alle mand forbi ham. Det gjorde til gengæld at Peder Skipper kunne gå i front af divisionen, som han førte fra start til slut. Han havde dog Frank Schou bag sig, og blev presset gennem hele heatet. Schou var dog også selv under pres fra Lars Henrik Leed, i en ren Porsche 944 duel.


Peder Skipper har igen fundet farten i Division 3, og er tilbage i front af mesterskabet
(Foto: JJ Media)

Sebastian Belli kom ikke længere end til andet sving på første omgang, da hans motorhjelm klappede op i forruden, og hans udsyn derved var totalt blokeret. Det kostede ham også starten i heat 2, da han ikke kunne nå at få ruden skiftet.

Der var også tæt kørsel i Division 2. Ole Sondrup og Søren Christensen startede med at kæmpe om føringen på de første omgange. Frank Jakobsen havde fået en dårlig start på heatet, men han arbejdede sig stille og roligt op igen i løbet af de 17 omgange. Mens Ole Sondrup tog sejren, fik Anders Tage Jensen kørt sig frem til 2. pladsen i heatet, foran Frank Jakobsen. Jensen sluttede dog kun et mulehår foran Jakobsen, i en yderst tæt duel.


Tom Jørgensen har måske ambitioner omkring Rallycross. I det første heat (billede) fik han selv kørt sig fri af sandet igen, mens han måtte have hjælp fra en gummiged i heat 2.
(Foto: JJ Media)

I Division 1 var der ikke nogen der kunne røre ved Michael Skipper. Han fik dog ikke den bedste start, men han hold føringen rundt i Sving 1, hvor det i første omgang lykkedes for Bent Dyhre Hansen at smutte op på andenpladsen. Mick Søgaard kom dog tilbage fik kørt sig forbi Hansen. Og så skete sensationen. For første gang i 2018, var det ikke Søgaard der vandt YTCC Division 1, men i stedet gik sejren til Skipper foran Søgaard og Hansen.

Halvanden time senere holdt alle bilerne til start igen. Starten glippede endnu en gang for Skipper, men denne gang gik Søgaard i front af heatet. De to duellere gennem alle omgange, og det lykkedes Skipper at komme i front af heatet igen, som han ikke lod smutte igen. Bent Dyhre Hansen havde et ensomt løb på P3, som han holdt fra start til slut.


Torben Møller døjede lidt med bremserne, så man flere gange så en stor røgsky stå ud fra højre forhjul.
(Foto: JJ Media)

Ole Sondrup holdt føringen i Division 2 fra start til slut, men til gengæld var der stor kamp om andenpladsen, som bølgede fra Anders Tage Jensen til Søren Christensen, videre til Frank Jakobsen, inden Kim König fik sat sig på andenpladsen gennem den anden halvdel af løbet. Frank Jakobsen fik 3. pladsen kørt hjem, med en pæn afstand til Søren Christensen og Anders Tage Jensen.

Kenneth Søgaard og Tom Jørgensen havde lidt skærmydsler for enden af publikumslangsiden, hvor Jørgensen endte i gruset. Det udløste en Safety Car periode, da hans bil sad fast i sandfanget.

Lars Henrik Leed tog starten i Division 3 og så sig ikke tilbage. Der var dog fyldt op med Peder Skipper i alle hans spejle gennem hele heatet, men han kunne ikke passere Porsche’en. Tue Lassen fik kørt 3. pladsen hjem, efter at være startet fra P7 i divisionen. Det kostede dog en forkofanger undervejs, men den kostede ikke noget fart hos Lassen.


Det er en fryd for øjet og ørerne, når Oliver Clarke er på banen med sin Mazda RX7. Der er flammer og knald ud af udstødningen, når den hvide racer er på banen. Og så kører han tilmeld hurtigt.
(Foto: JJ Media)

Der var også lidt panik imellem Holger Wilcks, Torben Møller og Orla Iversen, der kom i kontakt med hinanden i depotsvinget. Alle 3 kunne dog fortsætte heatet, dog med en lille smule pladearbejde at få lavet inden søndagens sidste heat. Benny Kudahl undgik de tre med nød og næppe, men måtte tage lidt græs i brug for at undvige.

Svend Aage Helsinghoff havde en begivenhedsrig sidste omgang, hvor den sorte BMW med nummer 321 kørte af banen, på vej ud på publikumslangsiden. Han skøjtede sidelæns igennem gruset, men han holdt speederen i bund, og kom ud på banen igen – og kunne tage målflaget.


Jimmy Bob Søgaard Jensen var på besøg i YTCC denne weekend. Han så desværre kun målflaget en gang – men her blev det så også til en flot 5. plads i Division 3.
(Foto: JJ Media)

Søndag formiddag var det tid til weekendens sidste heat. Mick Søgaard vandt starten foran Michael Skipper, mens Bent Dyhre Hansen. Det blev der dog hurtigt vendt op og ned på. Søgaard fik en strafbane for at have lavet prøvestarter på vej til hans startposition. Da han ikke tog den første strafbane helt godt nok, skulle han lige køre den en gang mere, før at den blev accepteret.

Michael Skipper havde taget føringen af heatet, mens Bent Dyhre Hansen så ud til at være forholdsvis suveræn på andenpladsen – indtil han fik tekniske problemer og udgik. Dermed var Søgaard igen 2’er, mens Oliver Clarke sluttede på 3. pladsen i Division 1.


Michael Skipper var helt urørlig i weekendens 3 løb – når vi lige ser bort fra starterne og de første par omgange.
(Foto: JJ Media)

I Division 2 startede Ole Sondrup forrest, men han tabte føringen allerede ved starten. Anders Tage Jensen var skudt i front, men han kom under pres af først Frank Jakobsen og sidenhen Kim König. På 4. omgang gik König i front af divisionen, og herefter så de andre udelukkende hans røde bagkofanger. Anders Tage Jensen kunne køre andenpladsen i hus, mens Søren Christensen fik snuden over målstregen mindre end et halvt sekund foran Ole Sondrup.

Tue Lassen fik en forrygende start i Division 3, mens Lars Henrik Leed holdt andenpladsen foran Peder Skipper. Sådan så slutresultatet også ud til at blive gennem 99 % af løbet, men Leed fik overhalet Lassen i allersidste sving. Ellers havde vi haft den første divisionssejr fra en kører, som kører med semislicks.


Tue Lassen beviste at semislicks også kan være med helt fremme. Forhåbentlig er der flere der forsøger sig med disse dæk i de kommende weekender, så der kan komme lidt flere deltagere i dækcup’en, som for øvrigt blev vundet af Svend Aage Helsinghoff denne weekend.
(Foto: JJ Media)

Efter weekenden er Mick Søgaard stadig førende i Division 1 mesterskabet foran Bent Dyhre Hansen og Keld Graabæk.

Ole Sondrup har fortsat føringen i Division 2 mesterskabet foran Søren Christensen og Anders Tage Jensen.


Ole Sondrup var tæt på at få pladen fuld med sejre i denne weekend, men det glippede i heat 3.
(Foto: JJ Media)

I Division 3 mesterskabet er Peder Skipper i front, mens Lars Henrik Leed og Kenneth Engelberg Olsen kommer på de efterfølgende pladser.

Nu er der to ugers pause, inden den næste afdeling af YTCC skal køres på Padborg Park den 23.-24. juni.

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/06/18 - Ring Djursland - Youngtimer
  •      ASETEK SIMSPORTS