Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

DS3 Cup: Ring Djursland gav fuld spænding

Citroen DS3 Cup 
10/06/18 

Der blev for alvor vendt rundt på mesterskabsstillingen i det første løb på Ring Djursland. Fra pole position satte Jonas Lynge sig straks på føringen, og han blev aldrig rigtigt udfordret i sin tur fra start til mål.
 


(Foto: Morten Kimer )

Men bag ham var der action for alle pengene. Mads Frederiksen er på hjemmebane denne weekend på Djursland, og med sin start fra tredje position så det længe lovende ud for østjyden.

Han fik en superstart og bragte sig straks foran Jørgen Worthmann, der startede som nummer to. De to havde en god kamp i løbets indledende fase, men sort uheld satte desværre en stopper for Frederiksens ambitioner. En knækket trækaksel kostede dyrt. Kampen om podiet fik både norske og svenske islæt med, for Erik Bertilsson kom op som firer og kæmpede længe med Kristian Sætheren.

Søndagens første løb var generelt hårdt ved titelkandidaterne. Kenn Bach, der havde en stærk åbningsweekend på Jyllandsringen, måtte udgå af heatet med en knækket fælg - og også Jørgen Worthmann måtte se en solid andenplads forsvinde, da han også udgik.


Kenn Bach startede på sjettepladsen og kæmpede godt med - men det hele endte med en teknisk defekt
(Foto: Morten Kimer )

På den måde var 2. og 3. pladserne for alvor oppe i luften - og det udnyttede Erik Bertilsson og Kristian Sætheren på flotteste vis. Bertilsson kørte et meget velovervejet og kontrolleret løb fra femte startposition, og havde mange fine dueller med Kristian Sætheren.


Insight Racings Anton Bergström havde et actionfyldt heat. En snurretur i starten kostede dyrt, men svenskeren endte som sekser og har dermed pole position i finalen.
(Foto: Morten Kimer )

Til slut blev det sæsonens tredje sejr af tre mulige til Jonas Lynge, mens Erik Bertilsson og Kristian Sætheren runder podiet af. Eric Nilsson blev firer, Isac Aronsson femmer og Anton Bergström blev nummer seks.

Det betyder også, at det bliver rent svensk på startopstillingens forreste pladser i finalen. Som altid bytter de seks bedste plads, og derved har Anton Bergström sæsonens første pole position. Det bliver spændende at se, om den unge svensker kan gøre kunststykket færdigt.

Aktuelt har skyerne samlet sig over Ring Djursland, og der er risiko for mere regnvejr til finalen, der køres klokken 16.00.


Kristian Sætheren og Erik Bertilsson kæmpede hele løbet. Den duel vandt Bertilsson.
(Foto: Morten Kimer )

Det sagde de efter løbet:

Jonas Lynge, vinder:
- Det var et super løb. Jeg kom godt afsted og slog hurtigt et hul til de andre. Jeg er lidt spændt på vejret til finalen - regn er helt fint for mog, men jeg vil da klart foretrække tørvejr.

Erik Bertilsson, P2:
- Jeg er vildt glad. Det var fantastisk endelig at få noget oprejsning efter alle de problemer, vi havde hele sidste sæson. Det er psykologisk meget vigtigt for os, at bilen er konkurrencedygtig og stabil, så vi er svært tilfredse.

Kristian Moe Sætheren, P3:
- Det var en hårdt tilkæmpet tur på podiet, for i de sidste omgange af løbet måtte jeg pumpe bremsen hele tiden. Jeg var ved at blive nervøs for, om jeg ville ryge ud af podiet på det - men det lykkedes. Jeg er meget tilfreds med det her løb, og jeg havde en kanon fight med Erik hele vejen.

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/06/18 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •