Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rallymesteren til Djursland for at holde sig i form

DM Rally 
09/06/18 

Marco Gersager, Rødovre/Tune, vandt i 2017 med en samlet tredjeplads bronze i DIF’s rallymestersab, vandt guld i DM-klassen for Gruppe E-biler og vandt tillige Opel Corsa Rally Cup, men har som forsvarende mester kun været til start i den første af de tre runder af dette års DM-turnering.
 

Og da var det ikke i den hidtidige Opel Corsa OPC, men i den mindre Opel ADAM sammen med den tidligere DM-vinder Carina Møller, Herlev. Dog ikke for at forsvare sidste års mesterskaber.

- Formen skal vedligeholdes, så derfor er vi på Djursland med vores træningsbil i Djurs Rallyets R2-klasse, forklarer Marco Gersager.

Som indehaver af et stort autoværksted i Rødovre har han i det første halvår haft travlt, så rallysæsonen 2018 har ikke haft det planlagte og forventede forløb. Det er kun blevet til sporadisk kørsel efter sidste års sejrrige fremgang.


Marco Gersager og Carina Møller er i deres Opel ADAM til start i lørdagens Djurs Rally 2018 for at holde formen vedlige og starter med at føle sig frem på gruset
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Bilen bliver levende på grus
- Vi skal igang igen, fastslår han og tilføjer, at bilens korte akselafstand gør den meget levende på løst underlag. Den bliver tilbøjelig til med at slå ud med bagvognen.

- Så derfor kommer vi til at føle os lidt frem. Bilen er sat op til kørsel på asfalt, og som udgangspunkt vi lader den forblive sådan og indretter kørslen efter forholdene på hastighedsprøvernes grusstrækninger. Eventuelt vil vi efter notekørslen forud for starten v derurdere, om grundlag for at foretage justeringer af undervognens indstillinger.

Djurs Rally starter lørdag kl. 12:30 i Kolind og af den samlede distance på godt 236 kilometer køres der ialt 11 hastighedsprøver - godt 85 kilometer fordelt på fem strækninger i området omkring Kolind.


Marco Gersager og Carina Møller er i deres Opel ADAM til start i lørdagens Djurs Rally 2018 for at holde formen vedlige og starter med at føle sig frem på gruset
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

I klasse med flere af DM-feltets hurtigste
Marco Gersager og Carina Møller starter i R2-klassen, som tæller 11 hold, og blandt disse flere af feltets hurtigste: Rasmus Sørensen i Peugeot 208; som efter de tre første DM-runder er på andenpladsen i Autoplus Dansk Super Rally, Michael Sørensen i Opel ADAM, Frank Nielsen i Citroën C2 R2 Max og Kasper Nyman Andersen i Skoda Fabia R2 Evo.

Der er streget op til skarpe sekunddueller på de 11 hastighedsprøver med skiftende underlag - 55 pct. asfalt og 45 pct. grus.


Sidste års bronzevinder i DM, Marco Gersager, har haft for travlt til andet end sporadisk kørsel i indeværende sæson, men er sammen med Carina Møller til start i DM4 Djurs Rally for at vedligeholde formen til der bliver tid til mere rally
(Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Marco Gersager
  • Kolind
  • 09/06/18 - Kolind - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: