Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Duel mellem to klubkammerater i Djurs Rally

DM Rally 
07/06/18 

Lørdag afvikler Randers Auto Sport fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Djurs Rally finder sted på en række asfalt- og grusveje i Djurs Kommune, som bakker op om løbet, men det er faktisk et område, som to af favoritterne i løbet ikke har de store erfaringer med.
 

”Jeg tror, at det var tilbage i 2001, at jeg sidst kørte et DM-rally på Djursland. Det var dengang, hvor jeg kørte i min Clio, og hvor Jørgen Pilgaard var på hjemmebane i sin Peugeot 306 Maxi. Var han ikke?” spørger Ib Kragh, der i sin Citroën DS3 R5 er forsvarende Danmarksmester i Dansk Super Rally. Hans store udfordrer i år er kollegaen fra Randers Auto Sport, Esben Hegelund.


Esben Hegelund fra Randers Auto Sport er blandt favoritterne, når klubben lørdag står bag Djurs Rally 2018
(Foto: Jokum Tord Larsen)

”Jeg har aldrig kørt løb på Djursland. Aldrig,” siger Esben Hegelund, som har vundet årets tre første DM-afdelinger og ligger i front for årets Dansk Super Rally. ”Jeg tager det meget afslappet, at jeg ikke har nogen erfaring i området. Men jeg ved, at det bliver spændende, for der tales jo om, at 45 procent af løbet køres på grus, og jeg har ikke kørt så meget på grus.”

I 2016 vandt Esben Hegelund sit første Danmarksmesterskab. Sidste år var det Ib Kragh, som tog titlen – en titel, der er hans femte. Og nu kæmper de to medlemmer af Randers Auto Sport hårdt og intenst om årets titel i Auto-Plus Dansk Super Rally.

”Hvis jeg kan holde samme stime som hidtil, ser det godt ud,” siger Esben Hegelund, der denne gang ikke har Karsten Isaksen med i bilen. ”Karsten er forhindret af et bryllup. Selv om han selv var af en anden opfattelse, fik han at vide derhjemmefra, at han ikke skulle læse noter for mig. Så jeg har lavet en aftale med Mie Aagaard Johansen. Hun har masser erfaring og er en, jeg kender og stoler på. Så det er dejligt, at hun vil være med.”

”Jeg håber på, at jeg kan udnytte, at jeg måske har mere erfaring i at køre løb på grus end Esben,” siger Ib Kragh. ”På Fyn gik det rigtig godt for mig på grus. På nær en enkelt nedbremsning, men jeg håber, at jeg kan få skovlen under Esben.”

Randers Auto Sport


Læs mere om:
  • Esben Hegelund
  • Ib Kragh
  • Kolind
  • 09/06/18 - Kolind - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: