Patrik Matthiesen sigter mod sølvtøj på Silverstone

British GT
Championship

07/06/18

Den danske racerkører Patrik Matthiesen fortsætter sin British GT titeljagt på Silverstone i den kommende weekenden. 2018 har haft en yderst positiv start på sæsonen for seriens debutant, der i 2017 vandt 24H TCE Serien, og som i øjeblikket fører GT4-klassen sammen med sin engelske medkører Callum Pointon.

HHC Motorsport Ginetta’en, har været stærk hele sæsonen, med point i hvert et løb indtil dato, en præstation der kun opnås af deres nærmeste konkurrenter til mesterskabet. Silverstone 500 løbet er en stor udfordring for chaufførerne og deres materiel, der med dette tre-timers race på Grand Prix-layoutet, er seriens længste løb.

De to forgående løb på Snetterton gav teamet ekstra udfordringer, da de havde den maksimale pit-stop succes straf i weekendens løb. En stærk kvalifikation førte til, at Callum startede fra griddens forreste række, men en safetycar periode sørgede for, at den fordel de havde opbygget under første halvdel af løbet blev indhentet. På trods af dette tilbageslag sluttede HHC Motorsport-holdet på en ottende plads, grundet moden kørsel fra Patrik i anden halvdel af løbet. Race 2 blev startet af Patrik fra 8. startrække, herfra kunne han avancere nogle pladser for derefter at overdrage bilen til Callum lige udenfor top 10. Callum gjorde et fantastisk arbejde, hvilket resulterede i en top-5 placering, hvilket betød at de beholdte mesterskabsføringen.

Silverstone udgør den største udfordring for de britiske GT kørere i løbet af sæsonen, grundet banens layout og race længde. At køre på Grand Prix-layoutet er en udfordring i sig selv, og læg der til tre timers sprintløb, hvilket betyder ekstra pitstops, og strategien kan derfor spille en stor rolle for udfaldet af resultatet.

Patrik Matthiesen har tidligere har haft stor succes på den engelske Formel 1 bane. I 2015 tog har sin første sejr i Ginetta Junior Championship. Et år senere fulgte han det op med en stærk præstation på en regnfuld bane i British F4. Men den største fordel for den 19 årige dansker er, at han i 2017 kom på podiet i 24 timers løbet, 24H Creventic TCE Series, og har derfor allerede tilbagelagt utallige timer på banen.

Uden Pitstop straffe, samt 30 kilo mindre succesballast i Ginetta’en, bør Patrik og Callum have en chance for at blande sig om podie placeringerne når starten går søndag kl. 14:10 dansk tid. Patrik Matthiesen har troen på, at hans Silverstone stime kan fortsætte.