Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Danske sponsorer på plads på Silverstone

Formel 3 UK 
07/06/18 

Danske Nicolai Kjærgaard får som følge af sin Formel 3-succes i England hele tiden nye fans og følgere på de sociale medier. I den kommende weekend får han også opbakning fra tribunen, når et hold danske sponsorer flyver over for at se race på den legendariske Silverstone-bane.
 

Et dusin danske kunder og medarbejdere fra investeringsselskabet Formuepleje er på plads på tribunen, når 18-årige Nicolai Kjærgaard i den kommende weekend skal fortsætte pointjagten og holde sin placering i toppen af British Formula 3.


(Foto: British Formula 3 / Jacob Ebrey)

Formel 3-serien er noget helt specielt i international motorsport og har fungeret som rugekasse for adskillige formel 1-kørere. De 21 kørere i dette års serie repræsenterer ikke færre end 12 nationaliteter, så det er et skrapt felt, som Nicolai Kjærgaard er oppe i mod.

”Jeg ligger efter 3. afdeling på en andenplads, 30 points efter svenske Linus Lundquist, og hvis jeg kan undgå flere uheld ud over de to, som jeg allerede har haft og holde samme speed i min bil som hidtil, er jeg sikker på, at jeg kan indhente ham”, siger Nicolai Kjærgaard.

For at få pladsen som førstekører hos Carlin-teamet, har han også skullet finde nye personlige sponsorer, og han er glad for, at en af dem, Formuepleje, drager til England med et selskab på 10-12 personer for at hilse på ham og bakke ham op. I de 3 løb på Silverstone. Nicolais øvrige sponsorer er Sydbank, Polar Salmon Hjerting Laks A/S samt Fornax. <å>
(Foto: British Formula 3 / Jacob Ebrey)

Silverstone-banen ligger et halvt hundrede kilometer nord for Oxford og har været vært for Formel 1 siden 1948. Det er også tilfældet i år, hvor blandt andet tidligere Carlin-talenter som Kevin Magnussen, Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo skal køre det engelske grandprix. Tidligere formel 1-stjerner som Nico Rosberg og Daniil Kvyat har også kørt for Carlin i deres unge dage..

Den 18-årige gymnasieelev fra Esbjerg er derfor helt klar over, at teamet og teamchef Trevor Carlin har store forventninger til deres danske førstekører. Det føler Nicolai dog ikke som et pres. Han nyder tværtimod hvert eneste minut i Formel 3-raceren:

”Og jeg glæder mig især til Silverstone, der ligesom Spa-banen er længere end de øvrige baner. Langsiderne er længere, så bilen kan komme højere op i fart, og banerne er samtidig så brede, at det øger mine muligheder for at overhale”, siger Nicolai K.


(Foto: British Formula 3 / Jacob Ebrey)

Nicolai K Racing

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  • Silverstone
  • 10/06/18 - Silverstone - Formel 3 UK
  •