Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

FORD er klar til det hårdeste 24 timers Le Mans

FIA WEC 
06/06/18 

World Endurance ChampionshipNår 24 timers Le Mans løber af stablen i næste uge (16-17. juni) står Ford Chip Ganassi Racing-holdet overfor deres største udfordring nogensinde. Ford GT-bilerne skal konkurrere i Le Mans – ’GTE Pro’-klassen, som i år kan prale af at have 17 af verdens bedste GT-biler og 51 af verdens hurtigste racerkørere. Le Mans 2018 bliver derfor den hårdeste konkurrence, som holdet nogensinde har deltaget i.
 

På tredje år af det vellykkede Ford GT-raceprogram er Ford Chip Ganassi Racing repræsenteret ved Le Mans. I 2016 vandt holdet Le Mans, mens de sluttede som nummer to i 2017. Holdet melder, at de er klar til dette års udfordring.


Ford GT 67 krydser målstregen som nummer to til Le Mans 2017
(Foto: Ford / Christopher Lee, Drew Gibson Photography)

”Vi er taknemmelige for se alle fire biler som del af ét samlet hold hvert år til Le Mans”, lyder det fra Mark Rushbrook, global direktør for Ford Performance Motorsport.

”Le Mans er altid en stor udfordring, men i år er det oppe på et endnu højere niveau grundet størrelsen på modstandergruppen. Vi skal op imod de bedste som Ferrari, Porsche, Aston Martin, Corvette og BMW. Vi kan ikke vente - det er jo derfor, at vi deltager”, fortsætter Mark Rushbrook.


(Foto: Ford / Drew Gibson)

24 timers Le Mans er altid et stort højdepunkt i Chip Ganassi’s racing-kalender. Han er også klar til at give alt for at hive sejr nummer to hjem til Ford i 2018.

”24 timers Le Mans er et af de løb, som du har sat et stort kryds ud for i din kalender”, lyder det fra Ganassi. Han fortsætter med at forklare: ”Det her løb har alt. Det er en historisk begivenhed i Frankrig, et udholdenhedsløb og et af verdens mest spektakulære begivenheder. Når man vinder et løb som Le Mans, så ved man, at man virkelig har opnået noget. Hele crewet, racerkørerne og alle fabrikanterne står sammen. Jeg kan ikke vente med at komme tilbage til konkurrencen og tage min anden sejr”.


Ford GT 68 i pit, ved Le Mans 2017
(Foto: Ford / Drew Gibson)

Følg med i Le Mans, når vi livestreamer på fordperformance.tv.


(Foto: Ford)

Se recap af sidste års Le Mans:

Ford Motor Company

Læs mere om:
  • Chip Ganassi Racing
  • Le Mans
  • 17/06/18 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •