MC sport
31/05/18

Onsdag før afgang til Slovakiaring havde teamet en meget vellykket trænings- og testdag på Padborg Park i forbindelse med den nye løbsserie i Danmark Danish Superbike.
Simon Tirsgaard deltog i 3. afdeling af BMW Cup og SBK Open på Slovakiaring i den forgangne weekend med udfordrende 40 til 50 grader på asfalten lørdag og søndag i modsætning til fredagens træning i regnvejr.

Lørdagen startede meget fint med tidtagningen og Super Pole, hvor Simon satte hurtigste tid med 2.07,3 med en margen til nr. 2 med over 1 sekund. På et senere træningspas kørte Simon af banen for enden af baglangsiden og ud i de løse sten/ral med skade på raceren. Det gav arbejde til mekanikerne for klargøring af cyklen til BMW Cup løbet senere på dagen. Med hjælp fra Ronny – tekniker hos BMW – lykkedes det at blive klar til løbet, men ud til warm up fra pit lane. Stor tak til hjælpere og Ronny.

(Foto: Erling Prang)

Simon startede i pole og løbet udviklede sig til en dyst med Sergi Grygorovitch, Ukranie, hvor Simon sluttelig kørte over stregen ved det ternede flag som vinder. Efterfølgende fik Simon en tidsstraf på 20 sekunder, idet han skulle have startet sidst grundet start fra pit lane til warm up, skønt han blev vinket ud på banen samt frem til pole position. Det blev i stedet til en 4. plads i løbet.

Søndagens første løb i et stort SBK Open felt startede Simon fra pole og vandt en meget sikker sejr med et forspring på 7 sekunder til Murat Yaman, Tyrkiet.

Søndagens løb i BMW Cupen startede Simon Tirsgaard i pole, hvorfra han øgede afstanden til Sergi Grygorovitch og Murat Yaman til næsten 4 sekunder, men da der manglede 2 omgange af løbet kom der lidt slør i styret, der virkede meget ubehagelig ved nedbremsning fra 300 km for enden af langsiderne. Simon afbrød løbet og kørte i pit. Det kostede naturligt en sikker sejr, men risikoen for evt. afkørsel og styrt for enden af langsiderne taget i betragtning var for stor.

Det kostede ham samtidig føringen i BMW Cupen, der nu indtages af Andreas Peterlik med et forspring på 13 point. Forspringet må hentes i de følgende afdelinger.

Næste gang kører teamet på Ring Djursland den 9. og 10. juni til første afdeling af Danish Superbike, der samtidig er 1 afdeling af DM. Løbene køres sammen med DTC bilerne.