Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Hårdt arbejde gav resultater

DTC 
30/05/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFilip Sandström fik ikke nogen nem debut på bybanen ved Classic Race Aarhus - men til slut lønnede det hårde arbejde sig alligevel.
 

Efter en weekend, der ellers var plaget af tekniske udfordringer og punkteringer, lykkedes det til slut for BESA Motorsport og Filip Sandström at hive et godt resultat i land i Aarhus, da den 16-årige svensker sluttede finalen på ottendepladsen, hvilket samlet sikrede Sandström afdelingens U21-titel.


Filip Sandström
(Foto: Niklas Majgaard)

Helt så godt begyndte det ikke for det svenske team. Fra en startplacering som nummer 15 var der for alvor lagt op til opkørsel, men løbet endte for svenskerens vedkommende efter fire omgange med en punktering. Bedre gik det ikke i andet heat, hvor endnu en punktering kostede dyrt. Teamet arbejdede hurtigt og skiftede det ødelagte dæk, så point kom der hjem - men det var ikke, hvad det svenske team håbede på.


Filip Sandström
(Foto: Johan Sandström)

Søndagens finale gav til gengæld en tiltrængt oprejsning. Med velovervejet kørsel formåede Filip Sandström at holde sig ude af det store crash, som kostede en stor del af feltet den videre deltagelse. Derfra gik jagten på et godt resultat ind, og det lykkedes. Ottendepladsen i finalen blev kørt i hus, og en weekend med tekniske strabadser gav alligevel pote til sidst.

Første bybane:
Mødet med bybanen var helt som ventet en helt ny opgave, men en god én af slagsen, mener Filip.
- Aarhus er en speciel bane på mange måder, set i forhold til hvad jeg tidligere har kørt. Det har altid været på permanente baner, så det var en stor udfordring at skulle køre på grænsen mellem betonmurene, men jeg synes om det. Man har én chance, ellers holder man ude i hegnet.


Filip Sandström
(Foto: Johan Sandström)

Eftersom Aarhus-løbet er kalenderens måske største hvad angår tilskuertallet, var det også en spændende ramme at lære en så udfordrende ny banetype på:
- Det var en sjov og god oplevelse at køre på bybanen. Når man ser bort fra selve kørslen, så var det også vildt at køre foran så mange tilskuere. Det er godt for sporten, at vi kan komme ud til så mange, og det er til gavn for alle, at alle fans kan komme så tæt på os i paddocken.

Efter weekendens løb ligger Filip aktuelt på andenpladsen i U21 med 44 point - fire færre end den førende Andreas Jochimsen, mens status i rookiemesterskabet er, at Filip Sandström også her indtager andenpladsen samlet.

Gensynet med Djursland
Næste udfordring for Filip Sandström og BESA Motorsport er Ring Djursland. En bane, som svenskeren i fjor debuterede på i DS3 Cup - og det med en finalesejr. Derfor ser han også frem til at prøve kræfter med den kuperede bane igen:


Filip Sandström
(Foto: Johan Sandström)
- Jeg håber på endnu en god weekend på Djursland. Vi havde et fantastisk løb på banen sidste år, hvor vi vandt finalen. Rent kørselsmæssigt forventer jeg imidlertid, at det bliver en udfordring i DTC-bilen. De mange niveauforskelle gør det udfordrende, og jeg tænker også, at bilen kan hoppe en smule på bakketoppene. Det ser jeg frem til!

BESA Motorsport
Johan Sandström


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/05/18 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •