Formel 3 UK

Op- og nedture for dansk F3-kører

Formel 3 UK
29/05/18

Danske Nicolai Kjærgaard startede i forrygende stil med en sejr under weekendens løb i British Formula 3, men han satte dyrebare points til, da en af de nærmeste mesterskabskonkurrenter kørte ham af banen i 2. heat. Danskeren vendte stærkt tilbage og endte på podiet efter det sidste løb.

Weekenden bød på både op- og nedture for 18-årige Nicolai Kjærgaard under 3. afdeling af British Formula 3, der blev afviklet på Snetterton Circuit i Norwich.

Nicolai Kjærgaard startede med en sejr under weekendens løb i British Formula 3
(Foto: British Formula 3)

Gymnasieeleven fra Rybners i Esbjerg havde haft flotte tider under testkørslerne på Snetterton tidligere på ugen, og Carlin-teamet så frem til en superweekend og en generobring af førertrøjen til deres danske førstekører.

”Jeg kom også godt fra start i lørdags. Jeg var hurtigst under tidskørslerne, hvor jeg slog min nærmeste konkurrent Linus Lundquist med 0,245 sekund og sikrede mig pole position. Jeg vandt også lørdagens løb, hvor jeg kom ind 4,8 sekunder foran Kush Maini og med Lundquist på en 3. plads”, fortæller Nicolai K.

Linus Lundquist og Nicolai Kjærgaard

I engelsk F3 vender man bøtten på hovedet i 2. løb i hver afdeling for at skabe mere spænding, så Nicolai startede som allersidst søndag formiddag. Efter 11 overhalinger havde han over bare 2 omgange kørt sig frem til en sjetteplads, men i 3. omgang gik det galt. Tom Gamble gamblede og pressede Nicolai længere og længere ud af banen. Til sidst påkørte Gamble Nicolais racer, og de bragede begge ind i muren.

”Jeg udgik og fik nul point. At Gamble fik en straf for sin kørsel, hjalp mig heller ikke alverden. Til gengæld havde vi god tid, og med Carlins hammerdygtige teknikere var det ingen sag at få udskiftet alle de ødelagte dele og gøre raceren klar til 3. og sidste løb. Jeg var også klar. Helt klar!, siger Nicolai K.

Med 2. bedste omgangstid i lørdagens løb, startede han som 2’er søndag eftermiddag, det lykkedes ikke at passere Lundquist, der vandt løbet foran danskeren med 0,386 sekund.

”Målet var at vinde, men omvendt valgte jeg bevidst ikke at tage for store chancer over for en så dygtig kører som Linus. Jeg har 209 point i serien og er30 point efter ham. I betragtning af, at jeg er udgået i 2 løb, og han har taget point i samtlige løb, er det ikke så ringe, men omvendt skal jeg fx vinde et løb, hvor han udgår, for at vi står lige igen”, siger Nicolai K.

Nicolai K. har allerede kørt succesfulde testrunder med sin Carlin-racer på Silverstone Circuit, hvor man 9-10. juni afvikler sæsonens 4 afdeling. Den legendariske Silverstone-bane, der ligger omkring 1650 kilometer nordøst for London, er fx også vært for det engelske Formel 1 Grand Prix i starten af juli.