Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

De sande helte med værktøjet!

DTC 
28/05/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDer var dramatik for alle pengene i søndagens heats i DTC. Michael Markussen blev 2’er i finalen efter en flot weekend, mens Jan Magnussen desværre udgik af både heat 2 og finalen. Niklas Voetmann kom slet ikke på banen pga. defekt motor.
 


En rigtig flot weekend for Michael Markussen
(Foto: Magnussen Racing Experience)

Som den første krydsede Michael Markussen målstregen i heat 2. Det er ikke nogen overdrivelse at Michaels gæster havde en fest. Han blev hyldet som fortjent, med stående applaus i teltet, efter heatet. En super start af Michael og et uheld tidligt i heatet, som involverede både Jan Magnussen, Lasse Sørensen og Andreas Jochimsen, betød fri bane til målstregen for Michael. Det var dog ikke helt problemfrit undervejs, for bagfra pressede Dennis Lind voldsomt på. Det betød flere påkørsler undervejs i heatet. Det udløste også en enkelt strafbane til Dennis Lind, og dermed fik Michael lidt ro. Da det omtalte uheld skete, blev løbet kørt færdigt under saftycar, og selvom det ikke var sådan Michael helst så løbet ende, så var han lykkelig over sejren.

-“Jeg ryster på hænderne og min stemme skælver” - sagde han til sine fans i teltet efter heatet. “Det her er fantastisk! Jeg har et team der knokler alt hvad de kan, og de har givet mig et perfekt udgangspunkt for at kunne fuldføre opgaven - dem skylder jeg alt!”

Michael Markussen og Dennis Lind havde efter heatet en mindre diskussion i parc fermé. De to kørere er dog faldet ned igen, og har givet hinanden hånden. Finalen endte næsten som heat 2. Michael Markussen i front, men med en aggressiv Dennis Lind på nye friske dæk, måtte Michael strække våben.

-“Bilen kørte perfekt, men på grund af saftycar-perioden i finalen, kunne jeg desværre ikke gøre mit forspring til Dennis stort nok. Men jeg er superglad og stolt over min P2, og endnu mere glad over at jeg nu fører det samlede mesterskab”, udtaler Michael.


Disse gutter betyder alt for Magnussen Racing Experience
(Foto: Magnussen Racing Experience)

Jan Magnussens finaledrømme blev vekslet ud med en ødelagt front - hele 2 gange. Efter at have sat alle til vægs i lørdagens heat, var Jan forvist til P8, da man vender de første 8 på grinden. Det betød at der virkelig skulle kæmpes for placeringerne. Og på bybanen i Aarhus er der ikke mange overhalingsmuligheder. Men Jan viste at han er en racerkører i verdensklassen. Da starten gik, skød han frem fra P8 til P5 på første omgang. Da feltet gik ud på 6. Omgang lå han på en imponerende 3. Plads, lige bag teamkammerat Michael Markussen. For enden af Oddervej gik det dog galt. 3 biler forsøgte at runde svinget samtidigt. Jan lå i midten af det hele, og kunne intet gøre, da Lasse Sørensen kørte ind foran ham, og endte på tværs af de to andre.

Det var tvivlsomt om bilen kunne nå at blive klar, for fronten var ret medtaget. Men her viste Team Magnussen Racing Experience, hvad de er lavet af. På de knapt 4 timer der var inden finalen, gik hele mekanikerteamet i gang. Og da bilerne blev kaldt ud, stod en topklar bil klar. Man havde endda nået at foliere fronten i den rette farve.

-“Det er jo vanvittigt hvad de her gutter formår. Uanset hvad der sker, så kan man regne med at de ALDRIG giver op! Jeg er rigtigt rigtig stolt over at vi har fået stablet så godt et team sammen. ALLE viser handlekraft og fightervilje, og det er nøjagtig det vi har brug for. Jeg kan simpelthen ikke rose teamet nok - de er fantastiske!!”


Disse gutter betyder alt for Magnussen Racing Experience
(Foto: Magnussen Racing Experience)

Glæden varede dog kort. For allerede inde første omgang var kørt til ende, var Jan Magnussens finale slut. Han blev igen taber i en bunke bulede biler, da Mikkel C. Johansen i sidste sving skrider ud, går det hele galt. 4 biler blev involveret i uheldet, deriblandt Jan. Og det satte en brat stopper for Jan Magnussens finale.

Han kan dog glæde sig over teamkammeraten Michael Markussens flotte weekend. -“Det er altid noget at når den ene rammes af uheld, så tager en anden kører i teamet over. Som kollektiv er vi stærke, og det afspejles også flot i teammesterskabet, hvor vi, trods kun en enkelt kører der gennemfører weekenden, har et solidt forspring”

Det var desværre ikke kun Jan Magnussen der måtte strække våben. Teamets juniorkører Niklas Vooetmann havde sort uheld i denne weekend. Under tidtagningen gik det galt. Og det som lignede en bremsefejl, viste sig at være alt andet end en kørerfejl.

-“For enden af langsiden ramte jeg et stykke fra en anden bil, og det ødelægger min fælg. Det betyder at hjulet får en sivepunktering. Og da jeg i chikanen inden sidste sving, lægger vægten over på højre side, springer dækket simpelthen af fælgen.”

Trods alt en lige smule oprejsning til den unge østjyde, at det ikke skyldtes en kørerfejl. Han stillede til start i heat 1 lørdag, og fik kæmpet sig 4 pladser op, til P12. Egentlig et godkendt resultat. Desværre mistede bilen power i sidste del af heatet. Ved nærmere tjek, viste dig sig at motoren har knækket en ventil, der så har ødelagt motoren helt.


Niklas Voetmann har svært ved at skjule skuffelsen
(Foto: Magnussen Racing Experience)

-“Jeg har svært ved at finde ord for det her. Jeg havde glædet mig SÅ meget til at vise at jeg altså godt kan det her! Jeg følte at hver omgang gav mig mere og mere fart, og jeg var virkelig tændt på at vise hvad jeg kan. Så jeg er vildt skuffet. Men der er kun ét at gøre - det er at komme videre og beholde troen på det.”

Magnussen Racing Experience ser nu frem mod næste opgave, som er om 14 dage på Ring Djursland. Her vil der være fuldt hus i teltene, da DTC i den weekend kører sammen med både Formel 4 og Special Saloon Car.

Husk - race skal ses på banerne.

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Niklas Voetmann
  • Magnussen Racing Experience
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 27/05/18 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •