Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Drift International

JM Racing satser stort på Europæisk Drift Mesterskab

Drift International 
28/05/18 

Jm Racing er bestående af drift køreren Kim Mathiesen, som har kørt drift siden 2012. Udover Kim, har JM Racing i år valgt at associerer sig med Kasper Kristensen, der har kørt drift siden 2015. De har sammen bygget to nye biler til denne sæson, for at sikre sig at udstyret er i top, hvis man skal køre med blandt Europas bedste.
 

Bilerne er begge en BMW E46 coupé, men nogenlunde samme opsætning, udover motoren. Kim har valgt at bygge en Corvette LS3 med turbo, i hans bil, og håber på omkring 800 hk. Kasper derimod har valgt en anden motor, nemlig en Toyota 2JZ, og den har han fået til at yde 715 hk.


Kim i hans gamle BMW E46
(Foto: Albert Christiansen - AC Media)

Drift Master European Championship, DMEC
DMEC er den største drift liga i Europa, og i år har de samlet de bedste af de bedste. Kim og Kasper er blevet inviteret til at deltage i konkurrencen, om at blive den bedste drifter i Europa, og det bliver en udfordring uden lige. Ikke bare niveauet af kørere er højt, budgettet skal også sidde i skabet, hvis alt dette skal lade sig gøre, og derfor har de også været ude og søge sponsorer til sæsonen, som består af 6 afdelinger. De 6 afdelinger er fordelt ud over Europa, og første afdeling er i Plock, Polen. Efterfølgende skal konkurrencen afvikles i Ungarn, Letland, Polen, Tyskland og til sidst afsluttes det hele på Mondello Park i Irland.

DMEC regner med at eksponerer sig ud til 20 mio. seere verden over, med bl.a. livestream og sociale medier, som Facebook og Instagram. DMEC er den drift liga i verden, hvor pengepræmierne er størst, for vinder du det hele, følger den nemlig en pengepræmie med på 10 tusinde euro, samt en billet til at køre Formula Drift i USA (Den største drift liga i verden) og til sidst en yachtferie til en værdi af cirka 20 tusinde euro. For hver runde der køres, er der også gode pengepræmier at indkasserer. En første plads giver dig 4000 euro og de resterende i top 4 henholdsvis 2000 euro, 1500 euro og 500 euro.


Kasper i hans nye BMW E46
(Foto: Ralph Bley - Ralle Photo)

Ambitionerne til sæsonen
Når man går ind til sådan en sæson som de to herrer gør, så er et af de helt store spørgsmål: Hvad er ambitionerne? Jeg spurgte dem ad, og Kasper sagde følgende: ”Det er selvfølgelig et af de helt store spørgsmål, men man bliver nødt til at kigge lidt ind ad, og spørge sig selv, hvad der er realistisk. Alt kan ske, men det er trods alt Europas bedste kører vi er oppe i mod. Dertil skal det også siges, at vi da håber på at kan køre med, der hvor det er rigtig sjovt. Det kunne være fedt at kvalificerer sig ind i top 32 nogle gange, så man kan få lov til at køre twin-drift mod de helt store, og eventuel håbe på at kunne drille dem.”
Dertil svarer Kim: ”Som sagt, vi regner ikke med at blive nummer 1, 2 eller 3, men vi håber på at kunne vise det danske flag frem, og vise at vi altså har potentiale i Danmark, til at køre med hvor det er sjovt. Vi er underdogs i denne sæson, så vi skal bare ud og køre frit, og vise hvad vi kan.”

Jeg har fået den ære, at få lov til at følge Kim og Kasper i denne sæson, og jeg er sikker på det nok skal blive spændende. Der vil efter hver afdeling kommer en opdatering om, hvordan det hele er gået, og hvad der skal ske fremadrettet.

JM Racing

Albert Christiansen, AC Media