Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 Eurocup

29 tusindedele sekund fra succes i Monaco

Formula Renault
2.0 Eurocup 

28/05/18 

Formula Renault 2.0 EurocupChristian Lundgaard kørte i weekenden Formel Renault Eurocup i gaderne i Monaco som supportklasse til Formel 1. Men kun 29 tusindedele af et sekund afholdt Christian Lundgaard fra muligheden for at stå øverst på podiet ved et af de to løb. I stedet blev det til to femtepladser for den 16-årige dansker, der er tilknyttet Renaults Formel 1 team.
 


(Foto: Renault Sport)

De 29 tusindedele sekund, var den margin der betød, at Lundgaard i sin kvalifikationsgruppe ikke fik hurtigste tid, men måtte nøjes med tredjebedste tid. Han havde været hurtigste mand det meste af tiden, men med omkring fire minutter tilbage blev han først slået med først 2/1000 sekund af en konkurrent og kort efter med 29/1000 af en anden konkurrent. Da en kører kort efter kørte i autoværnet kom der gule flag og derfor var der ikke længere mulighed for at forbedre tiden. Og da startplaceringerne i Monaco blev afgjort ved, at de to kvalifikationsgrupper fik hver deres startkolonne og den ene havde pole position lørdag og den anden søndag, betød det at Lundgaard skulle starte som henholdsvis nummer fem og seks i de to løb. Og da mulighederne for overhaling i de snævre gader i Monaco er så godt som umulige, fik de 29/1000 sekund en uforholdsmæssig stor betydning for resultatet.

”Selvom Monaco har været en fantastisk oplevelse og jeg synes, det er gået rigtig godt, så må jeg indrømme, at jeg er meget skuffet” fortalte Christian Lundgaard efter søndagens løb. ”Det har været fedt, at køre på banen og jeg synes, vi har grebet det rigtig godt an og bygget farten op. Men at så lille forskel på tiden i kvalifikationen kom til at få så stor betydning, er selvfølgelig en stor skuffelse, da jeg havde sat næsen op efter mere. Men det er bare svært at overhale i Monaco og to femtepladser er trods alt gode point til mesterskabet. Nu bliver der nogle uger uden racerløb, men så vil jeg se frem mod løbet på Red Bull Ring”.

Næste løb for Christian Lundgaard er femte afdeling af Formula Renault Eurocup, der afvikles på Red Bull Ring i Østrig den 21.-22. juli.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Monaco
  • 27/05/18 - Monaco - Formula Renault 2.0 Eurocup
  •