Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Kris glæder sig til motorsportsfest i Aarhus

DTC 
24/05/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipClassic Race Aarhus er med cirka 45.000 tilskuere og en af Danmarks smukkeste motorsportsstrækninger et hit blandt danske racerkørere. Men med underholdning og udstillinger er arrangementet også meget mere end traditionelt race.
 

Racerkøreren Kris Nissen har skærpet alle sanser, inden han i den kommende weekend kører 2. afdeling af FDM-DTC mesterskabet på den hurtige og svære bane i og omkring Mindelunden i Aarhus.

”Jeg kørte DTC under Classic Race Aarhus for første gange nogensinde i 2017, og jeg må sige, at ruten langs vandet, forbi Marselisborg Slot og gennem skoven er en af de smukkeste motorsportsstrækninger, som jeg har kørt på i min karriere. Men når det først går løs, har jeg al min fokus på løbet, for Aarhus er en meget svær, men sjov og hurtig bane”, siger den 57-årige motorsportsveteran, der i år kører for Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl med John Nielsen som teamchef.


(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Som navnet antyder køres der også race med oldtimere, og der er desuden masser af udstillinger med blandt andet gamle biler, et F16-fly, dødsdroom og meget andet. Oveni byder Classic Race Aarhus også på underholdning, og løbets direktør Mike Legarth gætter på, at en stor del af publikum er folk, som ellers ikke drager ud og ser motorsport.

”Det er 9. gang, vi kører Classic Race Aarhus, og arrangementet har udviklet sig til en folkefest, der profilerer byen over hele Europa. Vi satser på at slå sidste års tilskuerrekord på 42.500 og skabe et flot, stort overskud. Classic Race Aarhus tegnes af en velgørende fond, og vores overskud går til børns trafiksikkerhed”, fortæller Mike Legarth, der op til og underviklingen af løbet får en hjælpende hånd fra ikke færre end 1000 frivillige hjælpere.


Kris Nissen i samtale med race-engineer Albert Hamper
(Foto: MediaSet)

FDM-DTC Motorsport afvikles i Aarhus over 2 dage med tidskørsel og 1. heat lørdag, mens 2. og 3. heat køres søndag. Både teamets og Kris Nissens personlige sponsorer står klar med support, og løbet omkring dronningens sommerslot bliver noget helt specielt for især en af Kris’ sponsorer, Scanvaegt:, der er hjemmehørende i Aarhus.

”Classic Race Aarhus er blevet en tilbagevendende begivenhed her i byen. Vi har masser af kulturelle og sportslige begivenheder henover året, og så er det dejligt, at dansk motorsport også kommer og kører byløb i Mindeparken. I år bliver det dog noget helt særligt for os her i virksomheden, idet vi er trådt til som sponsor for Kris Nissen”, og han skal have vores fulde støtte”, siger salgschef Thorbjørn Schütt fra Scanvaegt Systems.

Scanvaegt Systems er en af Skandinaviens førende leverandører af high-tech koncepter og løsninger til vejning, portionering, etikettering, pakning, inspektion og dataprocessing til industrien og detailsektoren.

Kris Nissen Racing

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - DTC
  •