Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Teamwork sikrede Jan Magnussen sejren

DTC 
24/05/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSkumsprøjtet fra podiet er knapt tørret helt ind på kørerdragten. Jan Magnussen gør status efter en weekend der endte i total optur. En sejr der blev kørt hjem fra spids. Og en samlet teamsejr til Magnussen Racing Experience. Det ligner jo en søndagstur i parken. Men det var det på ingen måde.
 

”Vi kæmpede enormt meget med balance i bilen i de første træninger, og i Superpole endte jeg nede som P6 og Michael Markussen P9, så vi hængte noget med skuffen, til aftensmaden. Men vi gav hinanden ord på at det skulle ændre sig. Og de her gutter de holder ord.”


(Foto: Magnussen Racing Experience)

Og man må sige at det ændrede sig. Hele teamet tog fat om opgaven, og fik fundet den fart der skulle til. Man gik fra at være 1 sekund fra P1 i Superpole, til kun at mangle 3/10 sek i warmup. Teamet havde gjort sit arbejde godt. Og Jan og Michael Markussen takkede på fornemmeste vis for det store arbejde. Begge kørte de sig 3 placeringer op i heat 1. Absolut godkendt…!

Det stoppede dog ikke der, for teamet havde mere i posen. Michael Markussen der sluttede sidste sæson ret nedtrykt var en glad og tilfreds chauffør.

”Vi fik en brat opvågning til tidtagningen, hvor farten i toppen var overvældende. Og selvom vi ved at det er svært at måle sig mod modstanderne, før første afdeling, så var det noget af en nedtur. Men så er det bare kæmpe respekt til teamet for at have fundet setuppet henover natten. Jeg er vildt stolt over at være chauffør for disse gutter. Den her teamsejr er ikke bare ”kørt” hjem, den er kæmpet hjem af alle gutterne.”


(Foto: Magnussen Racing Experience)

I heat 2 blev gridden vendt om, og det betød at Michael startede P3, mens Jan startede P5. Heatet blev et klart bevis på at Team Magnussen Racing Experience for alvor havde fundet farten. Jan fik sig flot kæmpet frem til P2, og satte undervejs hurtigste omgangstid. Også Michael fik avanceret. Det blev til en enkelt placering frem – og P3, efter en lang kamp med Frederik Schandorff.


(Foto: Magnussen Racing Experience)

I finalen var Jan Magnussen urørlig, og kørte sejren hjem fra pole position, og kun en saftycarperiode gav en smule spænding om resultatet. Michael Markussen endte lige udenfor podiet, på en tilfredsstillende P4.

Teamets Juniorkører Niklas Vesti Voetmann, fik dog ikke helt den weekend han havde håbet på. I heat 1 lavede han en kørefejl på kolde dæk, og røg i sandet. I heat 2 fik han fuld køretid, og masser af erfaring, mens han i finalen slet ikke kom på banen, på grund af et blokeret gear. Han er dog glad for sin debut, og har nydt det hele. Nu skal fejlene rettes, så han kan vise sit fulde potentiale til næste afdeling.

Magnussen Racing Experience havde fuldt program i weekenden, så også teamets 3 andre biler i Formel 4 og Special Saloon Car var i ilden. Jesper Blom i sin Porsche GT4 fik tre gange P3 og var ovenud tilfreds med weekendens resultat.
”Det handler for mig, først og fremmest om at have det sjovt. Og når så resultaterne følger med, bliver det bare endnu bedre”


(Foto: Magnussen Racing Experience)

I Formel 4-klassen var der virkelig godt race. Unge Frederik Kikkenborg var bedste Formel 4 kører i teamet, med P7 – P4 og P6, og fik rookiepokalen med hjem denne gang. Brad Dias kæmper stadig med at finde farten i bilen, men er dog fortrøstningsfuld. Begge kørere glæder sig rigtig meget til næste afdeling, og selvom der er 4 uger til, så er de allerede i gang med forberedelserne.


(Foto: Magnussen Racing Experience)

Alt i alt en rigtig god weekend for Magnussen Racing Experience. Næste aktion for teamet vil være til Classic Race i Aarhus, og alle i teamet melder fuldstændig klar. Jan Magnussen er rigtig glad for Aarhus, og håber at kunne vise sine fans og sponsorere at han kan gøre det endnu bedre end sidste år. Michael Markussen håber at kunne hæve barren en lille smule, og føre sin P1 fra heat 2, sidste år, med ind i finalen. Niklas Voetmann er bare helt vild spændt på at skulle i gang med sit første gadeløb i en DTC racer.

Det er lige om lidt – Vi ses på banen!

Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - DTC
  •