Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Tilfredsstillende DTC-debut til Sandström

DTC 
17/05/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipTo 13. pladser og en aktuel andenplads i U21-mesterskabet blev udfaldet, da Filip Sandström debuterede i DTC med Team BESA Motorsport. En lærerig debut, som den 16-årige svensker er klar til at bygge videre på.
 

Mange kørere har gennem tiden erfaret, at DTC er en ret hård serie at være ny i. Konkurrencen er intens, og derfor var det også en tilfreds Filip Sandström, der søndag eftermiddag kunne se tilbage på en weekend, hvor han kvalificerede sig bedst af alle rookie-kørere, og fik en god debut i DTC.


(Foto: Niklas Majgaard)

- Alt i alt synes jeg debuten gik godt. Det kunne let have gået både værre og bedre, men af at være første gang, vi sådan for alvor er på banen med den nye bil, så er jeg tilfreds. Det blev til 13. pladser i heat 1 og 3, mens jeg desværre måtte udgå efter kontakt med en anden bil i heat 2. Det ødelagde en styrestang i venstre side, så jeg kunne ikke køre videre, forklarer Filip Sandström.


(Foto: Niklas Majgaard)

Udvikling er kodeordet i Team BESA Motorsport i år, og sådan ser Filip også på debuten. Nu er næste opgave Classic Race Aarhus - et løb, som Filip aldrig har kørt før.

- Mit sæsonmål er, at jeg skal udvikle mig som kører, mens teamet også skal udvikles og få en større forståelse af, hvad der virker på en DTC-racer. Der er meget nyt at lære i DTC, men det skal ikke hindre mig i at kæmpe om placeringerne - gerne fremme i feltet. Vi er her først og fremmest for at kæmpe med om Rookie- og U21-mesterskaberne, siger Filip.


(Foto: Niklas Majgaard)

En ny scene
Et er den skarpe konkurrence, men noget helt nyt er den store mediebevågenhed, som DTC nyder i Danmark. Den unge svensker tog opmærksomheden fint, og mener, at det giver sporten en ny dimension:
- Det er sjovt, at der er så meget dækning af serien. De lange TV-sendinger, egen plads i paddocken og gridshowet er supercool. Man kommer helt tæt på publikum - og det er perfekt, for de elsker racing, og vi kan vise vores sponsorer frem for folket.


(Foto: Niklas Majgaard)

Næste opgave for Filip Sandström er Classic Race i Aarhus den 26-27. maj.

BESA Motorsport


Læs mere om:
  • Filip Sandstrøm
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - DTC
  •