Opturen for Mikkel Njor i Yokohama 1600 Challenge fortsatte også ved den anden afdeling på FDM Jyllandsringen.
Ved åbningsløbet på Padborg Park for 3 uger siden, kørte den unge kører fra Vejle allerede top resultater hjem i den nyindkøbte Suzuki Swift Sport, hvilket oversteg alle forhåbninger og forventninger til sæsonstarten.

Derfor turde holdet knapt nok håbe på at forbedre disse resultater, men bare en tangering ville være en succes for dem.

FDM Jyllandsringen er meget anderledes end Padborg Park, så der kræves nogle helt andre ting af kørerne og bilerne.

(Foto: JJ Media)

Træningen lørdag formiddag blev brugt på at skyde sig ind på en opsætning og få en masse omgange kørt ind på kontoen. Med 7. hurtigste tid i det 21 bils store felt, viste 19 årige Njor igen, at han havde intentioner om at blande sig i toppen.

Holdet valgte at justere lidt på bilens opsætning samt sætte to nye dæk på til kvalifikationen, og så ellers håbe på at det ville give det ønskede avancement. Og det gjorde det for alvor. Tiden fra træningen blev forbedret med næsten halvandet sekunder, hvor de nærmeste konkurrenter kun forbedrede sig med omkring et halvt sekund. Det gav et kæmpe spring op for Mikkel, der kunne juble over 3. startposition.

Der var næsten 24 timers til glæde sig over karrierens bedste startposition, da der først skule køres løb søndag middag.

Starten på løbet blev noget kaotisk, hvor der blev byttet meget rundt på placeringerne i top 6. Mikkel tabte en enkelt placering, men bed sig fast på 4. pladsen i det tætte felt.

Kort tid efter kom der Safety Car på banen, da nogle biler var kollideret på vej ud på langsiden, hvilket gjorde at bilerne ikke selv kunne køre derfra, og måtte have hjælp fra banens rydningspersonel.

Herefter blev løbet frigivet igen, hvor det blev til to omgange, inden at den næste Safety Car måtte ud, da endnu en bil var røget af på det samme sted. Inden da var det lige nøjagtig lykkedes en konkurrent at smutte forbi Njor, der aldrig fik mulighed for at slå tilbage, da løbet sluttede bag Safety Car.

Men en 5. plads var også et super godt resultat, hvilket samtidig betød 4. startposition til løb 2, hvor man vender top-8 rundt.

Mikkel fik en helt fantastisk start på heatet, og fik overhalet de tre forankørende allerede på første omgang, så han lå i front af løbet. Ikke nok med det, men han fik skabt et hul på ca. et par sekunder til forfølgerne.

Mod slutningen af løbet kom der dog pres på bagfra i form af den mesterskabsførende kører, hvor det blev til en rigtig herredyst mellem de to kørere. Mikkel kæmpede bravt, men måtte afgive førstepladsen kort tid før mål.

Det var en ovenud lykkelig kører som krydsede målstregen på andenpladsen, og dermed kunne bestige karrierens første generelle podie i asfaltbanesporten.

Glæden blev ikke mindre da mesterskabsstillingen i DIF Danmarksmesterskabet blev offentliggjort, hvor Mikkel Njor nu indtager 4. pladsen, med 3. pladsen snublende nær.

Der er halvanden måneds ventetid til det næste løb, som skal køres på Padborg Park – men Njor Racing kan næsten ikke vente på at komme tilbage på banen, efter alle de gode resultater hidtil i sæsonen.