1600 Challenge

Hidtil bedste weekend for Dankemi Racing

16/05/18

Den anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge var en total optur for Lukas Staub.
Den 17 årige kører fra Kolding er i gang med sin anden sæson i klassen, og kun 4. løbsweekend i sin nye bil.
Siden bil blev skiftet er det kun gået en vej, og det er fremad.

Denne weekend var det andet løb i bilen på FDM Jyllandsringen, så han kunne bygge videre på de erfaringer der blev høstet der i 2017.

Åbningsløbet på Padborg Park var også en weekend i konstant fremgang på tiderne, og målet var at gentage det samme mønster denne weekend.

(Foto: JJ Media)

Inden weekenden lå den unge kører på 18. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, men der var rigtig gode muligheder for at forbedre dette.

Weekenden startede med en træning lørdag formiddag, hvor det blev til 8 gode omgange i bilen. Det var desværre ikke muligt med flere omgange, da der var to biler som var kørt i fangsandet. Men det gav alligevel et rigtig godt førstehånds indtryk af bilen, med en 17. plads til følge. Dog drillede bremserne lidt, så holdet besluttede at skifte bremseklodserne forud for kvalifikationen.

Et par timer senere gjaldt det kvalifikationen til det første af de to løb.

Den grå og røde Suzuki Swift Sport med nummer 11 på siden fik fuld gas, og Lukas havde fuld tiltro til bilen. Han fik kørt en helt serie af hurtige omgange, indenfor et halvt sekund af hinanden, hvilket rakte til 16. startposition i det tætte felt. Der var blot 0,029 sekund op til Top-15…

Efter næsten 24 timers ventetid holdt han og de 20 konkurrenter klar til start.

Lukas vandt allerede den første placering rundt på første omgang, og yderligere et par placeringer fulgte kort tid efter. Hans fremmarch blev dog stoppet da der kom Safety Car på banen, grundet tre strandede biler.

Der blev heldigvis hurtigt ryddet op, så ræset kunne genoptages. Yderligere et par pladser blev vundet, inden at der desværre kom endnu en afbrydelse i løbet på grund af et nyt uheld. De 15 minutter løb ud inden den bil var blevet fjernet – men det gjorde nu heller ikke så meget, da Lukas havde fået kæmpet sig helt frem på en 12. plads.

Virkelig flot kørt af den unge kører.

12. pladsen var også startpositionen til løb 2, som skulle køres sidst på eftermiddagen. Der var kamp lige fra den første meter. Lukas kom til at ligge midt i en gruppe på 6 biler, der kæmpede frem og tilbage gennem hele løbet – nogle faldt fra mens andre kom til. Dermed var det nogle intense 12 omgange, som krævede at hovedet blev holdt koldt, selv om det var svært med over 20 graders lufttemperatur og en bil med lukkede ruder, uden aircondition. Han lod de andre kørere lave fejlene, og udnyttede enhver mulighed for at overhale.

Så da det ternede flag blev passeret, var det på en flot 10. plads, mindre end to sekunder fra top-8.

Weekendens resultater gav en masse gode point på kontoen, og et kæmpe spring op i DIF Danmarksmesterskabet, hvor Lukas Staub nu indtager 14. pladsen, med de rigtig gode muligheder for yderligere avancement når den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres på Padborg Park.

Men inden den skal køres, er der lige halvanden måneds pause. Det er nemlig først den 23.-24. juni at den Sønderjyske bane skal besøges.

Indtil da skal holdet bruge tiden på at forberede sig bedst muligt, så de kan fortsætte den positive fremgang, som Dankemi Racing har haft hidtil gennem 2018 sæsonen.