Forrygende weekend for Rømer

16/05/18

Det blev en forrygende weekend for Oliver Rømer, da den anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
Den 21 årige kører fra Stege har kun en løbsweekend bag sig i asfaltbanesporten, og den foregående weekend var hans første besøg på den midtjyske bane – i hvert fald bag rattet af en bil.

Inden weekenden lå han på en 5. plads i Rookiemesterskabet, men der var gode muligheder for at forbedre denne placering, hvis han byggede videre på farten og erfaringerne.

Lige fra den første træning lørdag formiddag, viste den unge kører gode takter. I det ultratætte felt satte han 10. hurtigste tid ud af de 21 kørere. En virkelig flot start, da han slog adskillige kørere med meget større kendskab til banen.

(Foto: JJ Media)

Til kvalifikationen blev opsætningen på bilen finpudset, inden at Oliver blev sendt på banen.

Gennem de 20 minutters kørsel forbedrede han sig støt og roligt, med hurtigere og hurtigere omgangstider. Det endte med at tiden fra træningen blev forbedret med 0,8 sekund. Han kørte endda to næsten identiske tider, for bare lige at slå fast, at omgangen ikke var en enlig svale.

Det blev til en fin 10. startposition, som holdet så kunne gå og glæde sig til, inden at det første af søndagens to løb skulle køres 12.45.

Starten forløb fint for Oliver, og på trods af megen tumult i midterfeltet, lykkedes det ham at holde pladsen. Kort tid efter kom der Safety Car på banen, da et par konkurrenter var kollideret, og deres biler måtte slæbes væk fra banen. Så derfor blev der indsat Safety Car, så rydningspersonalet kunne arbejde i ro og fred.

Kampen kunne dog fortsætte få minutter senere, og her lykkedes det Oliver at komme op på 9. pladsen, med udsyn til den spændende 8. plads – spændende fordi at den ville give Pole Position til Løb 2.

Oliver fik dog aldrig muligheden for at gå til angreb, da der kom en ny Safety Car på banen, da endnu en bil skulle ryddes. Det tog dog så lang tid, at løbet ikke blev frigivet igen, og han måtte trille over målstregen på en generel 9. plads.

Men hvad der var endnu vigtigere, var at det var P2 i Rookieklassementet. Dermed var årets første pokal i hus, til stor glæde for hele teamet.

Fokus skulle dog tilbage på løb 2, hvor han skulle starte fra den 9. position.

Den hvide og røde Peugeot 207 med startnummer 31 fik en rigtig fin start, og vandt en plads allerede på første omgang.

Der lå en stor klump biler og kæmpede side og side, kofanger mod kofanger. Derfor bølgede placeringerne også op og ned, men fortrinsvis fremad.

Det var netop lykkedes Oliver at komme op på 7. pladsen, da gearforbindelsen mellem gearstang og gearkasse desværre hoppede af. Dermed kunne han ikke få bilen i gear, og en slukøret kører måtte trille bilen ind på græsset i frigear og udgå.

En lidt ærgerlig afslutning på en ellers super weekend – men teamet fik vist at der er fart i bilen, og ikke mindst køreren.

Med weekendens resultater er Oliver Rømer nu rykket op på 4. pladsen i Rookiemesterskabet, mens han indtager 18. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet.

Holdet har nu en lille pause på halvanden måned, inden at Padborg Park igen skal besøges den 23.-24. juni, til den tredje afdeling af Yokohama 1600 Challenge 2018.