Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick”

DM Rally 
15/05/18 

Tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally udløste årets tredje sejr for Esben Hegelund og Karsten Isaksen i deres Skoda Fabia R5. På Vestfyn lykkedes det makkerparret at vinde Anderup El Rally – præcist ligesom de havde gjort ved sidste DM-løb samme sted for to år siden.
 

”Det var dejligt at lave dette her hattrick. Løbet forløb stort set perfekt, hvor vi lagde ud med fuld attack og slog et godt hul på de to første prøver,” fortæller Esben Hegelund.

”Det var et løb, hvor jeg vurderede, at det ville være svært at gøre en forskel. Det var et højfartsløb, hvor man skulle ramme toppene rigtigt, for ellers tabte man fart, men efter ni hastighedsprøver endte vi med at komme i mål med en sejr og et forspring på 43 sekunder til tyske Jan Becker.”


Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte lige til kanten
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Anderup El Rally forløb dog ikke helt uden problemer for Esben Hegelund og Karsten Isaksen. Specielt én hastighedsprøve skulle vise sig at give dem flere udfordringer. Og endda forskellige af slagsen.

”Første gang, vi kørte prøven, havde vi en snurretur før mål, fordi jeg bremsede for sent, så jeg måtte lave en Karsten-Kørelærer-vending, så vi mistede otte sekunder,” indrømmer Esben Hegelund. ”Anden gang skulle vi starte bare ti sekunder efter, at min co-driver havde fået kontrolkortet tilbage. Jeg havde ikke fået opbygget turbotryk på motoren, så vi gik i stå efter at have krydset startstregen. Og da vi så kom i gang, skød bilen ikke mange knob, fordi jeg i forvirringen ikke havde fået slået race-programmet til…”

Til tredje forsøg på hastighedsprøven havde makkerparret valgt ikke at satse. ”Men det er jeg ikke så god til, så vi snurrede igen,” siger Esben Hegelund. ”Da vi skulle køre prøven fjerde og sidste gang, blev Karsten og jeg enige om bare at give den gas. Og det virkede!”

Seks af de ni hastighedsprøver endte makkerparret i den hvide Skoda Fabia R5 med at vinde, selv om bilen under løbet også fik beskadiget to fælge efter mødet med en kantmarkering, hvilket gav ubalance i bilen og rystelser i rattet.

”Løbet var fantastisk,” siger Esben Hegelund. ”Kulisserne på Fyn var fantastiske, og det var en løbsledelse med mange års erfaring, som stod bag, og de havde skabt et godt og veltilrettelagt motorløb. Det kan de godt være stolte af. Fantastisk var det også at se så mange tilskuere. Så bliver det lidt sjovere at køre motorløb.”

Hegelund Motorsport


Læs mere om:
  • Fyn
  • 12/05/18 - Fyn - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: