Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rally Team Mejer nåede målsætningen i Anderup El Rally på Fyn

DM Rally 
15/05/18 

Lørdag den 12. maj, var Kongelig Dansk Automobil Klub/Fyn vært ved 3. afdeling af Autoplus Dansk Super Rally på Fyn, Anderup El Rally, som tillige var tællende som 2. afdeling af den populære Mini Rally Syd turnering.
Med 74 deltagere fordelt på 10 klasser, var der lagt op til skarp konkurrence på de i alt 213 km, hvoraf de 71 km var hastighedsprøver, fordelt på i alt 9 hastighedsprøver.
 

Sydvestfyn er kendt for at have nogle af de bedste rallyprøver i Danmark. Rally Team Mejer har mange gange kørt i området, og havde på forhånd et godt kendskab til dagens hastighedsprøver, som dog blev kørt lidt anderledes end de foregående år. Det var derfor med stor optimisme, at teamet stillede op for at komme på sejrspodiet.


Heino Mejer og Bo Mølgaard kørte en flot 4. plads hjem i generalklassementet, og en 1. plads i det historiske danske mesterskab
(Foto: elkjærfoto.dk – Lars Elkjær)

Begge de fine Volvo 242 Turbo var toptrimmet til weekendens strabadser, hvilket heldigvis kunne ses på resultatlisten, da løbet sluttede sidst på eftermiddagen. Heino Mejer og Bo Mølgaard i den hurtigste af de to mere end 20 år gamle Volvo 242 Turbo, havde hjemmefra forhåbninger om at placere sig i top-5, oppe blandt de nye og hurtige 4-hjulstrukne biler, hvor bl.a. Ib Kragh fra Juelsminde blander sig i toppen af Autoplus Dansk Super Rally 2018.

I optakten til Anderup El Rally, sagde Heino Mejer blandt andet:
”Vi skal forsvare vores foreløbige 1. plads i Mini Rally Syd turneringen, og sætte yderligere point ind i kampen om det danske mesterskab i den historiske klasse. Der er også vigtige point at køre om i Autoplus Dansk Super Rally, som er det generelle danske mesterskab. Her kan vi på en god dag godt være med, og drille de kørere, som kører i nye 4-hjulstrukne toptrimmede biler. De gamle Volvo 242 Turbo’er kan endnu, når alt går op i en højere enhed”.


Kurt Mejer og Steen Bøgelund lægger støvslør ud på en af de tørre grusveje i Anderup El Rally 2018
(Foto: RallyFoto.dk – Alex Rasmussen)

Heino Mejers udsagn kom til at holde stik – Heino Mejer og Bo Mølgaard sluttede på en flot generel 4. plads, som giver en 3. plads blandt de danske deltagere. En tysk deltager sneg sig ind på 2. pladsen, og kan ikke deltage i det danske mesterskab. Løbet blev vundet af Esben Hegelund/Karsten Isaksen, Skoda Fabia R5 på 1. pladsen, og Ib Kragh/Ditte Kammersgaard, Citroén DS3 R5 på 3. pladsen. I øvrigt kørte Heino Mejer og Bo Mølgaard 2. hurtigste tid på den såkaldte ”power stage”, hvor der gives ekstra point til de 5 højst placerede biler, efter skalaen 5, 4, 3, 2, 1 point. Når sæsonen er ovre, kan disse point være medvirkende til en slutplacering i toppen af Autoplus Dansk Super Rally.

I den historiske klasse blev det til endnu en 1. plads til Heino Mejer og Bo Mølgaard.

Kurt Mejer og Steen Bøgelund i den anden af teamets Volvo 242 Turbo kom ind på en flot generel 20. plads, og slutter løbet på en 3. plads i den historiske klasse. De havde i starten af løbet en del problemer med deres kommunikations anlæg, som blev forstyrret af de GPS-trackere, som rallybilerne er udstyret med, for at løbsledelsen hele tiden kan følge bilernes placering på ruten.

I de samlede stillinger i de mange mesterskaber ligger Rally Team Mejer således placeret:

Autoplus Dansk Super Rally – efter 3 afdelinger:
Heino Mejer / Bo Mølgaard: 8. plads – udgået af 1. afdeling – alle 6 afdelinger tæller.
Kurt Mejer / Steen Bøgelund: 25. plads – udgået af 1. afeling – aller 6 afdelinger tæller.

Dansk Mersteskab for historiske biler – klasse 14 – efter 3 afdelinger:
Heino Mejer / Bo Mølgaard: 2. plads – udgået af 1. afdeling
Kurt Mejer / Steen Bøgelund: 3. plads – udgået af 1. afdeling

Mini Rally Syd – turneringen – historisk klasse klasse 14 – efter 2 afdelinger:
Heino Mejer / Bo Mølgaard: 1. plads
Kurt Mejer / Steen Bøgelund: 3. plads

Næste opgave for Rally Team Mejer er pinselørdag, den 19. maj, hvor de deltager i Pinsesprint-YOKOHAMA mesterskabet i hjemmeklubben Horsens Automobil og Motor Klub. Pinsesprintet køres i omegnen af Yding nordvest for Horsens.

Rally Team Mejer

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Heino Mejer
  • Kurt Mejer
  • Fyn
  • 12/05/18 - Fyn - DM Rally
  •