Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Hamilton i trivielt løb

Formel 1 
13/05/18 

Bottas og Verstappen på podiet
Lewis Hamilton vandt fra pole position, foran Valtteri Bottas, der også startede 2'er. Max Verstappen blev nr. 3, selvom han startede bag de to Ferrari racere. Drama var der ikke meget af - når man ser bort fra første omgang.
 

Under nationalmelodierne fangede et kamera Niki Lauda - uden kasket. Det var lige før, det var det mest overraskende øjeblik. Ikke bare at han tog den af, men at den faktisk kunne tages af! Observationen er selvfølgelig ligegyldig, men den fortæller hvor dybt man kan komme til at grave, når man leder efter højdepunkterne ved Det Spanske Grand Prix 2018.

Højdepunktet var dog, da Grosjean på første omgang stod på tværs af banen og pillede både Gasly og Hülkenberg ud af løbet (og sig selv, naturligvis). På de utallige gentagelser der blev vist af dagens dramatiske højdepunkt, kan man se, at han faktisk får en god start, suger op til Magnussen i den anden Haas, Magnussen slingrer en smule, og det ser ud til at påvirke Grosjean der bliver kastet af banen og ind igen. Tre døde biler og en SC på banen.

Og her var så øjeblikket da Ferrari tabte løbet. For da løbet blev givet frit, smuttede Hamilton fra alt og alle. Vettel havde ellers efter en god start taget 2. pladsen fra Bottas. Men det var så også det tætteste tyskeren kom på sejren i dag.

Herfra var løbet en lang procession, sådan som det oftest ender i Spanien. Undervejs faldt Raikkonen, Vandoorne og Ocon fra. Sidstnævnte måtte parkere ude på banen og udløste en Virtual SC. Det benyttede Vettel til at sikre sig et billigt pitstop. Eller det vil sige, på papiret virkede det billigt. I realiteten blev det dyrt. Tyskeren kom ud efter Bottas og Verstappen. Måske forventede Ferrari at de andre også skulle i pit. De forventede helt sikkert at Vettel var kommet ud foran Verstappen, men så skulle de ikke have lavet pitstoppet i slow-motion (måske lige knapt slow motion, men lige lidt for langt - tydeligvis). Ude på banen, kunne Vettel ikke rigtigt gøre noget Verstappen foran, og endte altså igen på en beskeden 4. plads.

Verstappen havde dog et Verstappen-øjeblik, da Virtual SC stoppede, i ren og skær iver kvæstede han sin frontvinge på Sirotikins Williams. Dumt, men dog uden omkostninger denne gang.

Ricciardo havde et stille løb på 5. pladsen, mod slutningen satte han et par hurtige omgange, men nogen større rolle fik han ikke, snarere rollen som "last of the best" - og endte foran "best of the rest" - hvilket i dag var Kevin Magnussen. Fra sin 7. plads på gridden kørte han et afdæmpet løb, høstede en placering på Raikkonens exit. På første omgang skulle han forsvare sig mod Carlos Sainz. Det skulle han igen efter SC perioden. Da DRS blev givet frit, var Magnussen mere end et sekund foran Sainz og så var den duel overstået.

Men Sainz holdt fast i 7. pladsen, som han fik foran Fernando Alonso. Spanieren fik faktisk kørt 22 omgange på sine røde kvalifikationsdæk, og havde da også en god overhaling på en Force India, men så var der heller ikke mere han kunne gøre i et statisk løb. Perez blev nr. 9 efter en afsluttede duel med Leclerc, der tidligere også havde måttet se sig overhalet af Alonso. Men en 10. plads for Leclerc i en Sauber, er alligevel godt gået. Monegaskeren har virkelig sat sig på teamet, der klarer sig bedre end ventet.

Mens spændingen i løbet var mangelfuld, blev VM stillingen strukket ud. Hamilton har nu med 95 point, et forspring på 17 point til Vettel, der igen har 20 point til Bottas. Magnussen rykkede med sine otte point i dag, tilbage i top ti.

Om to uger er vi i Monaco, og indtil da, må I nyde foråret derude...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 13/05/18 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •