Fantastisk DEC-debut for UP Motorsport

Danish Endurance
Championship

10/05/18

DEC - Danish Endurance ChampionshipUP Motorsport på 1. pladsen i DEC klasse A2 mesterskabet samt et teammedlem direkte videre til et europæisk mesterskab!
Et par dage efter første DEC løb på Ring Djursland er det tid til en status for debuten af United Project Motorsports to nye BMW Z4 racere kørt af Dennis Nymand i 299 og Michael Vesthave jr. i 298.

Spændingen i teamet var før weekenden høj da begge biler var så nye, at det kun var blevet til en kort test af bil nr. 299, mens ingen i teamet havde kørt bil nr. 298 længere end ned af autotraileren. Derfor var alle spændte på dels farten i bilerne og ikke mindst holdbarhed og dækforbrug.

Tidtagningen til heat 1 gav en fornuftig 5. og 6. plads til teamet, mens der i tidtagningen til heat 2 blev fundet mere fart hvilket resulterede i en 1. og 4. plads.

Heat 1 sluttede på podiet for begge chauffører med en 1. plads til Michael Vesthave jr. og 2. plads til Dennis Nymand. Heat 2 endte med en 4. og 5. plads, godt hjulpet på vej af det såkaldte ”placerings-tillæg”, hvor der tillægges henholdsvis 30 og 15 sekunder for 1. og 2. pladsen i heat 1.

Dermed fører bil nr. 298 med Michael Vesthave jr. faktisk mesterskabet i DEC klasse A2 og bil nr. 299, Dennis Nymand, ligger på 5. pladsen i mesterskabet kun 2 point op til 2. pladsen – det må siges at være en succesfuld dansk debut for de to Z4’ere med en forhistorie fra VLN og 24-timers løbet på Nürburgring!

Bilerne er meget letkørte men stadig sjove at styre og de har i weekenden vist sig at være overordentligt stabile og blide ved dækkene. De mangler dog lige det sidste for at have samme fart som de lidt hurtigere Clio Cup racere fra Team Sally Racing og Team Padborg Parks Mitjet racer når der køres på de mindre danske baner. Her er det manglende spærredifferentiale i begge biler hovedoversagen til at farten især ud af svingene mangler. To stk. spær er dog bestilt, så den sidste fart i bilerne er der til næste løb.

De to kørere var ikke de eneste hos UP Motorsport der modtog præmier i weekenden. Mikkel Lillienskov, en af i alt fire chefmekanikere på teamet, fik i weekenden en 2. plads i DM for teknikere på et større japansk bilmærke og skal dermed til den Europæiske MazTech finale i Rom senere på året! Stort tillykke til Mikkel fra resten af teamet.

Tak til alle der kiggede forbi samt et tak til DEC, Ring Djursland og ikke mindst vores konkurrenter for en fed weekend med spændende og fair race.