Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Team Low Budget klar til DTC debut

DTC 
09/05/18 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDenne weekend får Steffen Larsen debut i dansk motorsports kongeklasse, Danish Thundersport Championship.
Team Low Budget har kørt et utal af racerbiler og løbsserier, siden holdet debuterede i dansk asfaltbanesport i 1998. I jubilæumssæsonen 2018 skal Larsen dog prøve noget helt nyt.
 

Ikke kun bliver det debut i en baghjulstrukken bil, men bilen har også cirka dobbelt så mange hestekræfter som de Renault Clio’er som er de hidtil mest kraftfulde biler, som han har kørt.

Det bliver lidt en ilddåb denne weekend, da han slet ikke har haft nogen test i bilen, siden han købte den i februar. Derfor er den ekstra træning lørdag formiddag en kærkommen chance for at lære bilen at kende.

Løbet bliver dog ikke sæsonens første, da han for små 3 uger siden deltog ved sæsonstarten i Yokohama 1600 Challenge på Padborg Park – en serie som han er blevet Danmarksmester i hele 3 gange.

Med to podiepladser ud af to mulige den weekend, kunne weekenden ikke forløbe meget bedre for den hvide VW Scirocco.


Det bliver denne Chevrolet Camaro at Steffen Larsen skal køre på FDM Jyllandsringen – billedet er dog fra 2017, med dens tidligere chauffør bag rattet, da bilens endelige 2018 design ikke er helt færdigt endnu
(Foto: JJ Media)

Køreren fra Ishøj havde dog et lidt spændende øjeblik i kvalifikationen. Ude midt på langsiden, blæste motorhjelmen af bilen. Så var gode råd dyre. For hvis han kørte videre, ville bilen ikke kun have en stærkt forværret vindmodstand ned af langsiden, men muligvis også være under vægt ved den efterfølgende kontrol.

Så hvad gør man – jo man kører bilen i pit, hopper på en cykel, cykler ned til de marshals nede af langsiden, som hentede motorhjelmen ude på banen, tager motorhjelmen under armen, cykler tilbage til pitten. Sætter motorhjelmen på bilen igen, giver den en lille smule gaffatape for at være helt sikker på at den ikke flyver af igen – og så kører man ud igen og sætter den næsthurtigste kvalifikationstid!

Hvis ikke det er overskud, ved vi det ikke.

Det er dog ikke planen at gentage samme stunt ved DTC debuten, men forhåbentlig bliver alle pladedele siddende på bilen gennem hele weekenden.


Den hvide Yokohama 1600 Challenge VW Scirocco – med motorhjelm på
(Foto: JJ Media)

Det bliver en Chevrolet Camaro at holdet stiller til start med denne weekend, med startnummer 11 på bilen.

Forhåbningerne er at kunne følge med de andre, og stille og roligt få mere og mere fart på henover weekenden. Og hvis det lykkedes, er alting muligt i finalen.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for ændringer):

Lørdag Fri Træning 09.05 Træning 1 11.30 Træning 2 13.10 Kvalifikation 15.15

Søndag Warm Up 10.10 Løb 1 12.20 Løb 2 14.30 Løb 3 15.20

Team Low Budget

JJ Media


Læs mere om:
  • Steffen Larsen
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS