Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Kris Nissen er klar til DTC

DTC 
08/05/18 

DTC - Danish Thundersport Championship57-årige Kris Nissen startede sidste år sin anden karriere som racerkører, i en DTC-racer med cirka 500 HK. Han sluttede serien på en 9. plads ud af 24 kørere og har i år ambitioner om at komme endnu længere frem i serien.
 

Det sidder bare i blodet på den 57-årige, legendariske racerkører, at man kører for at vinde. Men Kris Nissen er samtidig meget realistisk omkring sine muligheder i den danske DTC-løbsserie, og han ved, at der i år bliver hård kamp om placeringerne.

”DTC udvikler sig konstant, og det er ikke for ingenting, at serien benævnes som Skandinaviens toprace. Det bliver endnu mere tæt i år, hvor den tidligere DTC-mester Dennis Lind vender tilbage som kører, og samtidig ved vi, at blandt andre Jan Magnussen er stærkt kørende efter en stribe testkørsler i Italien.

”Desuden har Massive Motorsport, som jeg kørte for i fjor, reduceret fra 4 til 2 biler, som de satser det hele på. Så det bliver hård konkurrence derude. Til gengæld kan publikum se frem til masser af spænding og underholdning”, siger 57-årige Kris Nissen med baggrund i sine mere end 30 år som professionel racerkører på alverdens og især de europæiske motorbaner.

Der skal kæmpes for holdet
Veteranen kører i år for Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl, der har et andet sønderjysk motorsportsikon, John Nielsen, som teamchef. Som racerkører blev han omtalt som Super-John:
”Jeg er stolt over, at John kontaktede mig og spurgte, om jeg ville køre for dem i år. Husk på, at teamet de seneste to år i træk har vundet både holdmesterskabet samt DTC-mesterskabet. Sidste år med min nuværende teamkammerat Lasse Sørensen som danske mester. Visionen er at gentage denne succes.

”Jeg kan godt mærke, at jeg ikke er så hurtig som for 16 år siden, da jeg stoppede som racerkører i tysk motorsport, men omvendt er jeg overbevist om, at jeg kan fortsætte den gode udvikling, som jeg oplevede sidste år. Det kommer ikke til at gå så stærkt som i fjor, men jeg er overbevist om, at jeg kan bidrage til, at vi genvinder holdmesterskabet”, siger Kris Nissen.

En legende i tysk og dansk motorsport
Kris Nissen stod på spring til testkørsler og kontrakt i Formel 1, da hans karriere blev sat på standby i flere år efter en voldsom ulykke i 1988 på Fuji-banen i Japan, hvor hans Porsche 962 brød i brand. Han svævede i lang tid mellem liv og død som følge af kvæstelser og brandsår, men rejste sig på mirakuløs vis fra sygesengen og vendte tilbage til motorsport med mange sejre.

Han sluttede sin første aktive karriere som racerkører i 2002 efter et hav af løbssejre og som en af disse årganges mest markante racerkørere i Tyskland og Danmark.

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - DTC
  •