Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

ACD ProRacing vil avancere

SuperCup 
08/05/18 

Igennem de sidste 3 sæsoner har der været et tæt samarbejde mellem Jakob Borum og ACD (Aarhus Container Depot), et samarbejde begge parter har været og er glade for, og derfor fortsætter det også i sæson 2018.
 

Jakob Borum ligger ikke skjul på at han er glad for samarbejdet: ”Rene (red.: ejer af ACD) er en fantastisk entusiastisk partner at have i teamet. Udover, at han støtter økonomisk, så bidrager og deltager han aktivt i både udvikling af raceren og i de arrangementer vi har til løbene, så at han fortsat er med er en stor glæde for os” fortæller Jakob Borum.


En stor del af motorløb foregår i teltet i paddocken, og her forstår ACD ProRacing at skabe god stemning og hygge, uden det går ud over seriøsiteten
(Foto: Keld Dohm)

Op til sæson 2016 var ACD en af drivkræfterne bag indkøbet af teamets nuværende bil, en Honda Integra DC5 årgang 2005, og forventninger var store. Og selvom både Jakob og bil i glimt har vist potentialet, så har et utal af både små og store problemer og udfordringer gjort, at Jakob i både 2016 og 2017 har måttet nøjes med en placering som nummer 5 samlet. En meget stor del af udfordringerne har ligget i at få bilen til at køre sådan som Jakob gerne vil have det. ”Det er ikke en fabriksbygget racer, men derimod en racer bygget op af specialkomponenter. Det giver både muligheder og udfordringer, men desværre har udfordringer været større end vi havde forudset.” fortæller Jakob Borum. Man har derfor taget tyren ved hornene og har sat en helt ny undervogn på til i år. Testen på Padborg Park den 31. marts viste rigtig gode takter, hvor Jakob på meget slidte dæk var tredje hurtigst, kun overgået af sidste års mester, der i parentes bemærket var mødt op i SSC trim, og så marginalt efter Allan Kristensen i Seat Ibiza.

Forventningerne til i år er derfor helt klare, sæsonen skal sluttes i top 3. Ingen tvivl om, at dette er et ambitiøst mål, specielt hvis man kigger på Yokohama SuperCup feltet til i år. Der er til sæson 2018 tilmeldt hele 29 biler til klassen, og der er rigtig mange der både kan og vil blande sig i toppen. ”For at opnå sæsonens mål, så bliver det vigtigt at holde sig ude af problemer, og så konstant ligge i top 3-4 stykker i de enkelt heats, og nogle gange øverst på podiet. Hvis ikke man gør det, så bliver man hurtigt kørt agterud” fortæller en spændt Jakob Borum.


Det er ude på banen at Jakob og Honda Integra’en skal vise sit værd her i 2018 sæsonen
(Foto: Keld Dohm)

Sæsonen går for ACD ProRacing og resten af Yokohama SuperCup feltet i gang den 12. – 13. maj på Jyllandsringen. Der er i skrivende stund tilmeldt 21 biler i SuperCup, og det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå, ikke kun for ACD ProRacing men for hele feltet og klassen. Kig forbi ACD ProRacing teltet og få en snak og se bilen.

ACD ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Jyllandsringen
  • 13/05/18 - Jyllandsringen - SuperCup
  •