Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Racertalent fører Europamesterskabet efter vild løbsweekend

GT4 European Series 
08/05/18 

Den fynske racerkører Nicolaj Møller Madsen kunne søndag sammen med sit tyske team, Phoenix Racing, kravle op på en førsteplads i den europæiske GT4-serie.
 

Det var ikke helt uden problemer, at racerkøreren Nicolaj Møller Madsen og sin hollandske medkører Milan Dontje søndag fik en førsteplads og en femteplads på den engelske bane Brands Hatch i GT4 European Series.

Uheldene kunne dog ikke få de to racerkørere ned med nakken og med en forrygende præstation i søndagens to løb, var der stor glæde hos det fynske racertalent, Nicolaj Møller Madsen.
- Det er et fantastisk resultat for teamet, efter et løb, som vi vidste, ville blive sindssygt svært, siger Nicolaj Møller Madsen.

- Nu fører vi mesterskabet med tre point, og det er en vanvittig fed følelse.

Allerede under første træning var der problemer, da en påkørsel betød, at teamet skulle bruge deres eneste sæt nye dæk. Super kørsel betød dog alligevel, at teamet var fyldt med selvtillid inden kvalifikationen.

Kvalifikationen til første løb bød på en tredjeplads. Så let skulle det dog ikke gå under kvalifikationen til løb nummer to. En straf betød nemlig, at Nicolaj og Audien, til trods for god kørsel i kvalifikationen, skulle starte som nummer 16.

I første løb overtog Nicolaj Audien i en placering som nummer tre under Safety Car. Da løbet blev givet frit, fik han hurtigt lukket hullet til den førende Ginnetta. Men på grund af endnu en Safety Car, der blev der resten af løbet, forblev Phoenix Racing på andenpladsen.

Denne gang var heldet dog med danskeren, idet Ginnetta’en havde været for hurtig i pitten og blev tildelt en straf. Phoenix Racing havde derfor sikret sig førstepladsen i den tredje afdeling af Europamesterskabet.

Andet løb gik dog ikke nær så smertefrit. På grund af en overophedning under opvarmningsrunden til selve løbet gik bilen i nødprogram, og teamet mistede adskillige placeringer. Nicolaj var derfor nødsaget til at skulle arbejde sig op fra en 30.-plads.
- Jeg havde to gange i løbet problemer, hvilket betød at hver eneste omgang bød på jagt og konstante overhalinger, siger Nicolaj.

Til trods for alle overhalinger, var det alligevel Nicolaj, der var hurtigste bil på banen. Med et skifte som 12’er kunne Nicolajs medkører, Milan Dontje, derfor fortsætte jagten og sikre en femteplads til teamet.

Med femtepladsen og en førsteplads i et lidt mere roligt første løb overhalede Phoenix Racing den førende Ginnetta og har nu førstepladsen i europamesterskaberne i GT4-serien.

Efter Nicolaj og Phoenix Racings dominans i første løbsweekend i Belgien havde forbundet valgt at gøre deres Audi 25 kilo tungere og fem millimeter højere foran. Nicolaj havde dog allerede før løbet en god fornemmelse af ændringerne på bilen.
- Med et nyt setup på bilen ved man aldrig helt, hvor man står, siger Nicolaj.

- Vi havde knoklet en masse hjemmefra forud for løbene i England, så vi vidste, at vi havde en god speed.

Nicolaj og Phoenix Racings næste opgave bliver på banen Misano på den italienske østkyst, og her har Nicolaj store forventninger.
- Jeg er sindssyg stærk på den bane, og den passer Audien virkelig godt, siger Nicolaj.

- En dobbelt podieplads er mulig. Jeg tror også på en dobbeltsejr.

Løbet på Misano køres 24. juni.

Asbjørn Højris Schmidt


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •