Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Kiesa vinder igen

Supertourisme 
08/05/18 

Den tidligere formel-1 kører, Nicolas Kiesa, skulle ikke bruge mange forsøg i sin come-back sæson i Danish Supertourismeklassen, før han igen stod øverst på podiet.
Han startede første heat på Ring Djursland fra andenpladsen, men overhalede allerede i tredje sving Frederik Nymark og holdt sig i front til det ternede flag.
 

Bag ham fik Fredrik Nymark problemer med at holde en angribende Ole Petersen bag sig. Det kom til nærkontakt mellem bilerne, og placeringerne skiftede.

Frederik Nymarks trængsler var dog ikke forbi. En mislykket dæktryks strategi resulterede i for varme bagdæk, og han han faldt tilbage til sjettepladsen, mens trioen Casper Røes, Michelle Gatting og Kevin Rossel rykke frem.


Nicolas Kiesa var tilbage på sejrskurs på Ring Djursland
(Foto: Ib Trebbien)

I andet heat fik Martin Andersen slået fast, at han er en kører, som konkurrenterne skal frygt i denne sæson.

Efter hurtigste kvalifikationstid både i sæsonpremieren på Padborg Park og på Ring Djursland, gjorde han arbejdet færdigt og førte løbet fra start til slut.

Stabile Ole Petersen sikrede sig endnu en andenplads, mens Kevin Rossel fyldte den sidste podieplads.

Nicolas Kiesa måtte udgå fra heatet efter en mindre kollision med Casper Røes i svinget efter pitlangsiden.

En voldsom afkørsel i Legend Cup klassen forsinkede afviklingen så meget, at dagens finaleheat måtte aflyses.

Den uheldige kører, Ronni Pedersen, kørte af banen med sin Legend racer, der forcerede en sandgrav inden den blev slynget over autoværnet og landede på en anden sektion af banen.

Løbet blev straks afbrudt. Det første redningsmandskab var straks fremme ved racere, men yderligere assistance måtte tilkaldes for at få føreren skåret fri af vraget på en sikker måde, og dermed skred tidsplanen.

Første heat i Legend Cup blev vundet af Michael Christensen, mens Lars Ebbesen sikrede sig de to næste.

Debutanten Bastian Buus og den mere erfarne Kevin Suenson dominerede i Aquila Synergi klassen med to sejre til førstenævnte og en enkelt til sidsnævnte.

DEC klassen introducerede et nyt afviklingsformat med to en-times løb med pitstop. Porsche holdet Michael Holden / Ulrik Larsen var hurtigst i begge.

I Super Seven klassen triumferede Nicolai Bjerre og Carsten Lauridsen.


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/05/18 - Ring Djursland - Supertourisme
  •