Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

René Prang vandt overbevisende på Jyllandsringen

Road Racing 
08/05/18 

René Prang erhvervede sig to overbevisende sejre i på Jyllandsringen d. 5. og 6. maj. Løbene gjaldt første afdeling af DM i Classic SuperBike.
Da René Prang's gode ven Tom Bergan hørte at René ikke kunne nå at få sin Ducati 916 SP færdig til sæsonstart, grundet ventetid på reservedele, trådte han hurtigt til og tilbød Prang at låne en lignende Ducati, som han har stående.
 

Det takkede René ja tak til, vel vidende at en anden maskine jo ikke har den samme opsætning som den han er vant til at køre, men pyt – Skallen, dvs. kåbe og diverse løsøre, blev flyttet over på Tom Bergans maskine, ligesom der blev foretaget forskellige justeringer. Der var ikke tid til at prøvekøre maskinen, så det var lige på med tidtagning lørdag.


(Foto: Erling Prang)

René Prang fik bedste tid og dermed pole position til løbet senere lørdag. Grundet styrt i løbet lige før, og dermed hensyn til tiden, blev løbet ikke så langt som normalt. René Prang lagde sig straks i spidsen, og løb med sejren foran Michael Møller Pedersen med godt 6 sekunder. Afstanden mellem nr. 1 og 2 var noget større end man oftest ser i roadracing, hvor det normalt er tiendedele eller hundrededele sekunder der skiller de forreste konkurrenter.


René Prang får et par kommentarer fra Vagn Jensen inden løbet
(Foto: Erling Prang)

Ved søndagens løb lagde René Prang sig igen i spidsen fra starten, og øgede sit forspring løbet igennem. Han kørte over målstregen som suveræn vinder, godt 40 sekunder til nr. to Michael Møller Pedersen og godt et minut til nr. 3 Stig Jarmer.

René Prang kan se tilbage på en weekend hvor alt stort set lykkedes. René var spændt på om skulderen holdt efter en lang pause, grundet det alvorlige styrt ved Copenhagen Historic Grand Prix i august 2017, med efterfølgende operation og genoptræning. Solen skinnede, skulderen holdt og René Prang har lagt sig i spidsen for DM i Classic SuperBike, som han har vundet i både 2016 og 2017. I serien kører René Prang for Vagn Jensen Motorcykler som hovedsponsor.


René Prang blev fulgt af TV MidtVest
(Foto: Erling Prang)

Næste løb bliver i moderne SuperBike, hvor René Prang stiller op på en helt ny Ducati Panigale V4 S. Han venter spændt på de sidste dele til den nye racer, og håber at nå en testkørsel inden åbningsløbet i den nye serie: Danish SuperBike, som køres i weekenden d. 9. & 10. juni på Ring Djursland.


René Prang øverst på skamlen. Nr. 2: Michael M. Pedersen. Nr. 3: Stig Jarmer
(Foto: Erling Prang)

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  •